tiistai 9. syyskuuta 2008

On ollut onni löytää

Eilinen päivä oli kirppareilla kiertelyä varten varattu. Lähdin sisareni kanssa aamusta aikasin liikkeelle, neljä paikkaa jaksoimme kierrellä. Kiertelyaikaan / paikka vaikutti paljon paikan siisteys. Hyvin järjetellyt pöydät vetivät meitä puoleensa, ja pitivät otteessaan, mutta yhden parhaista parhaimmaksi kehumani kirpparin kiersimme pikaisesti. Siellä oli niin sekaista pöydillä, ettemme jääneet katselemaan tarjontaan tarkemmin.
Lankaa minulle ja lankaa äidillemme, sisareni katseli ihan muita juttuja.
Ihanaa puuvillalankaa, heti neulottavaksi tai värjättäväksi.
Ostin yhteensä 30 kerää Mayflowerin Cotton 8, sekä Hjertegarn Missisippi -lankaa. Kerällä oli hintaa 1.4 €.

Nämä siis eiliseltä kierrokselta. Lehtiä olen myös löytänyt, hyväkuntoisia ja kaikki mallilehdet kiinnostaa aina. Yhden löysin eilen, loput on kesän aikana ostettu. Virkkaamiseen innostavat parhaat lehdet ovat vanhat Kauneimmat Käsityöt. Minulta puuttuu monta numeroa, on aina kiva löytää lisää virikkeitä.


Kirjojakin olen ostanut kesän aikana kirppareilta. Jonakin aamuna blogeja lukiessani, löysin uudelleen aloitetun blogin, jossa oli aivan ihastuttava neuletakki. Ihailin sitä neuletta kauan ja mietin mahdollistuutta saada neuleeseen ohjetta. Samaisen päivän kierros paikallisella kirpparilla ja minulla oli tuo kirja itselläni! 8 € ei ole hyväkuntoisesta kirjasta paljon. Kirjasta löytyy huiqeen kauniita kirjoneuleita paljon.
Mutta sitä blogia en ole löytänyt enään toistamiseen.

Tästä lastenneuleiden kirjasta en ole ihan varma, ostinko kirjan tuon päällikannen muikean ilmeen takia, vai siksi, että kirjalla oli hintaa vain 2.5 €. Kirjasta löytyy paljon kauniita lasten neuleita, joista saa ideoita omiin tarpeisiin tai neuloo ihan ohjeen mukaan. Melkein jokaiselle neuleelle on etsitty vastaava lanka kotimaisesta tarjonnasta. Ohjeista löytyy haastetta vaativammallekkin neulojalle.

Paljon kehutti Neulojan käsikirja oli löytö kesäisellä käynnillämme Savonlinnassa. Kirja oli tarjouksessa Suomalaisessa kirjakaupassa, ja se oli minun. Näillä kirjo-, pinta- ja pitsineulemalleilla sitä pärjäisi jo ihan hyvin. Mutta. On vielä niin paljon kivoja kirjoja, joita haluaisi tai ainakin voisi välillä katsella. Oma pieni käsityökirjahyllyni alkaa olla täpösen täynnä. Sitä pitää laajentaa, jotta sinne mahtuu vielä nämäkin kirjat.

Tämän sain äidiltäni Tallinnasta. Sukkakirja. Kirjoneulesukkiin mukavia pieniä kuvioita, miksei neulepaitaan tai lapasiin.
Vadelmanpunainen vironvilla haluaa isona huiviksi.

7 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Tuota Mayflower- lankaa on ihana neuloa..... ainakin minun mielestä.
Aikoinaan tein tuosta langasta itselleni pitsineuletopin.
Ja tuo neulojan käsikirja on myös oiva kapistus omistaa, sillä olen selaillut omaa kirjaani ties kuinka monta kertaa.

AnniKainen kirjoitti...

Olisitko meillä käynyt, minä nimittäin kehuskelin tuota Solveigin kirjaa ? :)

Tupuna kirjoitti...

Vitsi mitä ihanaa olet kirppareilta löytänyt :),,,kaiholla katselee hän:)

TeSa kirjoitti...

Marja, pidin tuon langan kauniista kierteestä, eikä värikään (vihreä) ole haitaksi.
Kirjoja on kiva katsella, saa uusia ajatuksia.

Annikainen, tämä blogihan se oli jossa sitä takkia ihastelin. Kiva, kun jätit käynnistäsi jäljen.

Päivi kirjoitti...

Ihania lankalöytöjä. Minäkin ostin pari viikkoa sitten tuon Neulojan käsikirjan Suomalaisesta.

Matleena kirjoitti...

Ihania kirppari- ym. löytöjä! Minullakin on tuo Neulojan käsikirja ja siitä saa kyllä apua ja neuvoa moneen pulmaan. Tuo Neuleita perheen pienimmille (vai mikä se nimi olikaan) on myös minulle tuttu ja mieleinen, mutta omaa ei ole, ostaisin jos kohdalle sattuu edullisesti.

TeSa kirjoitti...

Hyvät löydöt napataan aina omaan ostoskoriin.