maanantai 25. elokuuta 2008

Syksyn omenasato

Nam, makoisaa omenaa! Omenasadosta tulee hyvä ja makoisa. Kohta pääsee keittelemään omenahilloa vaikka kuinka paljon. Tontillamme on kaksi vanhaa omenapuuta ja viisi meidän istuttamaa. Joinakin vuosina käydään satomme kanssa tuoremehuasemalla tekemässä mehua, kun hilloaskit ovat jo tupaten täynnä. Ja sitä mehua ei enään makeuteta sokerilla. Se on hyvää ja raikasta - energiaa talven puhureihin.
Virkaten on valmistunut 50 omenansävyistä lappua tyynynpäälliseksi. Nyt vain suunnittelemaan mihin järjestykseen laput laitan, jotta sohvatyynylle saadaan uusi päällinen.
Elokuun lopun aamuissa on selvästi syksyn tuoksua.

7 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Oi kun on ihanan väriset tyynyt tulossa! Ja mahtava omenasato. Meilläkin tulee peräti kolme omenaa! ;-D

Tupuna kirjoitti...

On niin sävy sävyyn omput ja laput :)
Omppuhillo on ihanaa,,,,meidän omput ei ole vielä kypsiä :(

Stricker kirjoitti...

On mahtavan värinen kuva! Jännittävää nähdä, millaiseen muotoon laput päätyvät :-). Kauniita käsitöitä olet tehnyt viime aikoina ja todella kauniita kukkia sinulla on puutarhassasi.

Intsu kirjoitti...

Meidänkin pitäis laittaa omenapuita. Kivan näköisiä lappusia ja missä välissä sä taas olet ehtinyt ,kun oli ne mehukeitokset ja mattojenpesutkin!

Rita kirjoitti...

Onpa kauniit yhteensopivat värit postauksessa ja blogissa.

Meidän kaneliomenapuuhun tulee ekaa kertaa kymmeniä omenoita. Aluksi ei tullut mitään, sitten yksi, seuraavana vuonna kolme jne. Alkaa vaikuttaa siltä että tätä menoa pitää opetella hillon tekoa...

TeSa kirjoitti...

Kolmesta omenasta...ööö, saa kolme välpalaa.
Lappuset asettuvat pikapikaa paikoilleen. Kuvia tulossa.
Tuntuu hyvältä ja omalta väriltä nämä vihreän kaikki sävyt.

Eija kirjoitti...

Onpa kauniin vihreitä nuo lappuset. Omenahillo on mun lempihillo, mutta ilman omenia olenkin jäänyt jo useana vuotena, josko tänä vuonna jostain saisi niitä ostaa....Omissa pikkupuissa on vain maistiaiset.