tiistai 26. elokuuta 2008

Terassinpohja 3 / 3

Valmista tuli. Vanha terassinpohja on kivitetty, mullitettu ja kukitettu. Monta kiloa kiviä tuli kerättyä, valittua ja sommiteltua yhä uudestaan ja uudestaan omalle paikalleen. Osan kivistä keräilin takaisin ämpäreihin ja taas sommiteltiin. Vieläkin on pientä säätöä vailla kukkapenkit. Otan puutarhan puolelta muutaman jakotaimen palavaa rakkautta ja istutan tähän uuteen penkkiin.
Kottikärryt tiilikuormineen tyhjenivät reunustamaan puolikaaria terassin edustalla. Monta askelkiveä soviteltiin ihan astinkiviksi, mutta saan kukkaruukun tai kynttilälyhdylle hyvän alustan.
Vanhan terassinpohjaa on n.10 neliötä ja mielestäni onnistuin luomaan kivan alueen yhdistäen alueen molemmin puolin olevat isot kukkapenkit yhteen tämän tilan kanssa.
Aika näyttää kuinka saan pidettyä kivien väleihin tulevat rikkakasvit kurissa, vain osassa kiveystä on muovia alla.
Näihin uusiin kukkapenkkeihin istutin suikeroalppia ja katajaa.
Näistä kuvista näkyy tuo kesällä aiemmin valmistuneet osat.
Jätän talveksi maahan nuo raparperilehtilaatat. Toivottavasti ne säilyvät ehjinä.


Terassin on vielä hiukan vaiheessa. Pientä loppusäätöä ja tuulensuojauksia grillausta varten vielä tekemättä.

Tuulensuojaksi on tulossa vanhat suuliovet, joita miäs vielä hiukan fiksailee. Takapihalle osuu sellaiset mukavan napakat tuulet, ettei grillissä tirise kuin kylmä henkäys ilman kunnollista seinämää.
Ja linnunpönttökin pitää olla, kokoluokkaa valtava.

Mukava tuo vanhemman pojan kommentti hänen käydessään kotona. -Tää ei näytä yhtään meirän äireltä, ihan kuin Kotilieden sivulta otettu kuva.
Hmm?
Mukavaa pihasuunnitteluahan tämä on ollut. Tämä olikin tämän kesän ainoa isompi projekti pihalla. Ensi kesälle on sitten uudet suunnitelmat.

9 kommenttia:

Katrir kirjoitti...

Ihana kivi-kukkapenkki! Laatat ja kaikki! Itse olen niin seonnut noihin kiviin, kannellut niitä tontin reunalta toiselle ja vartioinut ettei lapset vie.

Matleena kirjoitti...

Onpa siellä tehty kovasti töitä ja hienoa jälkeä! Täälläkin pitäisi suunnitella ensi kesäksi jotain pientä, en vain tiedä mitä.

Päivi kirjoitti...

Näyttää ihan piparkakkutalolta herkkuineen. Tuollaisessa pihapirissä olisi ihana asua.

Selma kirjoitti...

Komeeta näyttää olevan. Entivanhaa minäkin nuorella selälläni kiviä kantelin sinne ja tänne, enää se ei käy. Mutta siltikin tykkään kivistä vähän joka muodossa. Hieno kommentti tuo poikasi lausahdus,kertakaikkiaan, ja pitää paikkaansa myös. Teit aikamoisen urakan, ja kivie kauneus kyllä palkitsee sitten tekijäänsä.

Pami kirjoitti...

Onpa ihanan näköinen!

Intsu kirjoitti...

Kertakaikkiaan sinun pihasi on upea kuvistakin nähtynä! Harmittaa,kun en päässyt livenä näkemään,vaikka kutsuttu oli!

eija kirjoitti...

Aivan ihana piha. Kovan työn takana, mutta on se hieno.Kivat kehut sait pojaltasi... raparperin lehdet ovat nätit tuolla välissä, minun sementtini on vielä autotallissa... odottelemassa... olenko vähän hidas?

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille kaikille. Nyt on hyvä olo, kun kaikki "palikat" on paikoillaan. Voi silmitellä tulosta ja miettiä uusia.

Anonyymi kirjoitti...

siis voi wautsi mikä puutarha. I-H-A-N-A. jospa sun kautta saisin vinkkejä, itse kamppailen omien puutarha ongelmien kanssa, tahtoisin laittaa kaikkea nättiä pihalle mut tumpelo olen ja en osaa mitään...