keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Onneksi valo

Onko tässä viikossa vielä jotain, mikä saa minut tai meidät varpailleen? Kotiin tultua siirrymme tv:n ääreen kuuntelemaan herkeämättä ja mikä se olikaan päivän sana? Korona (COVID-19).
 Koskaan aiemmin en ole saanut samana päivänä potkuja kahteen kertaan! Koska korona. Maanantaina sekin tuli koettua ja piti oikein varmistaa, että oikein meni. Iltatyöt on tältä keväältä ohi. Suvivirsi tuli aiottua nopeammin, vai saiko sitäkään enää veisata? Olen malttamattomana odottanut miten voin toimia, että saan tehtyä loppuun kesken jääneet työni siltä osin, kun uunitukset vaativat. Kävin omatoimisesti tänään koululla, joka oli jo tyhjentynyt aavemaisen hiljaiseksi. Palautin avaimeni ja jätin kirjelapun, minä se olin. Pyrin vielä poikkeamaan useamman kerran, että voin antaa valmiit työt kurssilaisille. 
Toisaalla saattaa opisto käydä aukomassa ovet, että kaikki saavat omat materiaalinsa haettua. Niin paljon mietittävää ja asioiden hoitamista.  
Päivätyössä saimme uudet käytösohjeet =) Niiskustus, pysy kotona. Kuume, pysy kotona. Lihassärky, pysy kotona. Jne. Samat ohjeet, kun netistä olemme voineet lukea. Sairaslomalle jäädään herkemmin, kukaan ei ota riskiä sairastumiseen, eikä tartuttamiseen. Rivistöt alkoivat jo harventumaan. 
Olemme saaneet lukea monen firman aloittavan yhteistyöneuvottelut. Kun kyykätään, kyykätään syvälle. Me menemme vielä huomenna töihin. Perjantainakin. Ja niin kauan, kun pystyssä pysytään.
 Kevään kaikki tapahtumat on nyt peruttu. Syntymäpäivät x 2. Odotimme näitä tapahtumia. Muita ei ollut suunnitelmissakaan. 
Otin kevään teatterilehtisen kauppareissulla ennen kaiken pysähtymistä, selasin ja totesin, ei varata nyt mitään. Kaikessa tapahtumien suunnittelussa on tainnut olla etiäinen, kun päiväkirja on jäänyt vaille merkintöjä ja loputkin saa vetää yli. Kaiken kaikkiaan ahdistavaa.
Alkujärkytyksen, vai voiko tätä sanoa järkytykseksi, jälkeen olen alkanut toimimaan. Jokaisena hetkenä jotain pientä puuhaa löytynyt ja suuret suunnitelmat säästetään viikonloppuun. Paistaa se aurinko huomennakin,

14 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Kamala kavala tuo korona!
..liian monelta tyhjentää kalenterit..
Kun elettiin -90 luvun lamaa,...nostettiin tärkeäksi,kulttuuri,teatterit.musiikki,yhteislaulut...kirjastot ym...
TÄNÄÄN KAIKKI KULTTUURINEN ILO ON PYYHKÄISTY POIS
Kanssa ihmisist',yksinäisistä,mielenterveys-kuntouttujat,yksinäiset nuoret,ne lapset joilla päihteet ja alkoholi perheessä prioriteetti yksi,noita kaikkia ihmisiä ajattelen ,olen koko maailman murehtija...
...ulkonaliikkumis kielto..minusta se alkaa jo tuntua sydämmen tykytyksenä.....
puhaltelen pieniä hengitys harjoituksia...selvitään ..kyllä me selvitään tästäkin...
Sinulle ja Sinun perheelle Ihanaa kevät mieltä!
Valoa ja iloa!..VAIKKA RAASTIMELLA raastaen;)):))
PIDETÄÄN HUOLTA ITSESTÄMME/PERHEESTÄMME" !
Halauksin Liisa!

TeSa kirjoitti...

Ehkä se on juurikin tämä tyhjyys. Tyhjät sivut ahdistaa. En ole kokenut vastaavaa tällä vuosikymmenellä. Olkoon tämä se hengähdys myös minulle.
Kiitos Liisa ❤

enkulin käsityöt kirjoitti...

Olen menossa lauantaina hautajaisiin ortodoksiseen kirkkoon. Saattoväkeä saa olla alle 10 ja muistotilaisuus ei onnistu muualla kuin pienellä porukalla kotonani. Surullista, että saattoväki koostuu suurinpiirtein kantajista, koska kyseessä isokokoinen kannettava.
Ajattelemaan pistää

TeSa kirjoitti...

Lämmin osanottoni. Kokoontumiset ovat nyt kyllä rajoitettu tosi pieneksi.

KristiinaS kirjoitti...

Mitään en hamstrannut enkä mitään erityistä tarvinnut. Kaupan tyhjät hyllyt kuitenkin ahdistivat, ehkä pelottivatkin. Tänään kävin toisessa kaupassa, jossa ei ollut yhtään tyhjää hyllyä. Kyllä tuli heti parempi mieli ja normaalimpi olo. Maailmanlopun kuva hävisi. Hyvä niin.
Mulla ei ole mitään hätää, ruokaa ja tekemistä on. Kaupassa voin tarvittaessa käydä hiljaisena aikana (EN aamu kuudelta, enemmin vaikka yöllä;)). Eli kyllä tämä tästä.

Toivon sulle ja perheellesi terveyttä ja jaksamista tänä poikkeusaikana.

TeSa kirjoitti...

Viikossa on tapahtunut paljon! Kunpa ne hamsterit eivät heitä ruokaa hukkaan, vaan käyttävät taiten.
Samoin sinulle Kristiina, pysy terveenä ❤

Hepsi kirjoitti...

Kummallisia aikoja elämme. Jotenki ei olisi uskonut tällaista tapahtuvaksi, toisaalta tuntuu, että se oli vain ajan kysymys, milloin näin käy. Nyt on aikaa hiljentyä ja rauhoittua. Tuntuu se vain aina jotenkin pahemmalta, kun kotona oleminen ei olekaan oma valinta, vaikka aina olen kotona hyvin viihtynyt.
Hyvää viikonloppua, ja pysykäähän terveinä! ♥

TeSa kirjoitti...

Historiankirja on saanut uuden merkittävän luvun.
Kotona on hyvä olla. Samoin sinulle siulle, pysy terveenä ❤

Sartsa kirjoitti...

Elämä on nyt monelta kantilta vaikeaa. Koitetaan vaan kestää. Rivit harvenevat meilläkin ja pakkolaki tiukentaa työvoiman käyttöä. Onneks ehin jo vapaaehtoisesti luopua lomasta, ennenkun oli pakko...se olis ollut ikävää.

TeSa kirjoitti...

Kyllä me kestetään, kun tietää miksi. Tämä kaikki on meidän hyvinvointimme puolesta.
Jaksamista omaan suorittamiseen ❤

Saija kirjoitti...

Onhan tämä ollut outoa, kun kalenteri on tyhjä ja harrastukset katkolla. Toki voi kotona ommella mutta kavereita olisi mukava tavata. Terveitä päiviä teille!

satunNainen Paula kirjoitti...

Eilen oli kevätpäiväntasaus ja virallisesti KEVÄT. Tänään aamulla herätessä vihmoi lunta. Mutta muusta viis, AURINKO PAISTAA! Ja pakottaa kohta ikkunanpesuun...

TeSa kirjoitti...

Nyt tulee tehtyä perusteellista siivousta, päättäväisyyttä kotoiluun.
Nautitaan tästä, auringosta, likaisista ikkunoista ja terveydestä ilman tartuntoja.

Liisan kotona kirjoitti...

Paljon on kaikkea peruutuksia tullut. Meidänkin kässäkoulu loppui ja teemme nyt etänä annettun tehtävä. Toivotaan, että tämä "paha uni" on pian ohi. Pysyhän terveenä <3