tiistai 24. syyskuuta 2019

Hupsut tupsut

Rapsakan raikkaat aamut on taas takana. Voi jestas kuinka kylmä tuntuu kylmältä! Olen nyt jo pukeutunut aamuisin niin pitkään, kuin paksuun vaatteeseen, että oikein ihmetyttää kuinka talvella tarkenen! Lisää toppaa ylle.
Sain viikonloppuna hyvän vauhdin päälle kovasta päänsärystä toivuttuani ja tein loppuun pari kässyä, että sain otettua kuvat kirkkaassa auringonpaisteessa.
Olen pysynyt päätöksessäni olla ostamatta yhtään uutta lankaa ja se päätös pysynyt ihan muutamaa kerää huomioon ottamatta, kun on niin nättiä väriä. Jo ostetut langat pitää sopia suunnitelmiin tai langoille luodaan uusi suunnitelma.
Joku varmaan jo tunnistaa langan, vironvillojahan ne. Olen saanut nämä kerät, osasta oli neuletta aloitettu, mutta ei se tässä työssä haitannut.
Tämä työ on ollut pitkäjänteistä, suunnitelmat kantaa lähes vuoden takaisiin kässymessuihin, jolloin ostin ensimmäisen tupsukehikon ihan tätä työtä varten. Piti oikein kuukkelista navikoida miten laitetta käytetään, oli niin paljon liikkuvaa osaa, etten kylmiltään taitanut.
Minulla oli visio, jonka olin nähnyt Pinterestissä, istuinpäällinen tuoliin. Eikä mihin tahansa tuoliin, vaan punotuille metallituoleille, joiden pinta tuntuu jäätävän kylmältä istua. Koska lanka sopii syksyiseen ruska-aikaan, pyöritin ja pyöritin tupsuja niin, että sormet oli kipeät karkeasta langasta. On saatava valmista tälle syksylle.
 Kieputtaessani tupsuja mietin mihin ne kiinnitän. Kangas oli yksi vaihtoehto, toinen oli liukuesteverkko, jota käytetään lentävien mattojen alla. Sen hylkäsin heti, koska minun olisi pitänyt käydä ostamassa verkkoa. Kolmas vaihtoehto oli ainoa oikea, virkkaa se itse! Taas penkomaan lankakasojani, mikä lanka mahtavin. Päädyin 6- säikeiseen kalalankaan, jonka lisäksi otin hieman ohuemman virkkauslangan, joista sain hyvän ja tukevan työpohjan valmiille tupsuille. Ehdin jo kiinnittämään kaikki tupsut ensimmäiseen työpohjaan, mutta minulla on tekeillä vielä toinen päällinen, koska tuoleja on kaksi. Yritän kuvata työpohjan seuraavan päällisen viimeistelyvaiheessa.
 Solmin tupsut harvakseltaan ja asettelin päällisen tuolin istuimelle syksyisen ilta-auringon valoon hehkumaan.


6 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Kaunis ,erittäin kaunis tuoli ja
ihanan väriset tupsut!!!
Oikein kirpakoita syyspäiviä:))

Intsu kirjoitti...

Kivan näköinen tupsupäällinen ja varmaan mukava nyt istua.

Sartsa kirjoitti...

Olipas kiva idea vironvillalle. Sopii tuohon tuoliinkin kuin nenä päähän.
Tuli mieleen, että joku vanhempi poppanaliinakin vois käydä pohjaksi, tai tukevampi laudeliina.

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos. Pitsakkaa syksyä kaikille.
Lämmin ja pehmeä pällinen on miellyttävä istua aurinkoisina päivinä.

Saija kirjoitti...

Voi vitsi miten kiva. Raaskiiko tuohon istua!!!

TeSa kirjoitti...

Istua kyllä, mutta ei jättää ulos linnuille sotkettavaski.