torstai 16. lokakuuta 2008

Inspiraation hakua

Kodinhoitohuoneemme on varsinainen monitoimihuone ja aivan liian täynnä tavaraa. Täältä on kulku toiselle sisäänkäynnillemme, sekä saunaan. Pesuhuoneen lattia on usein märkä ja matkalla on mukava kuivata jalkansa tuli sitten suihkusta tai muutoin märän lattian kautta.
Siksipä ompelin uuden froteematon, entisen maton tilalle. Edellinen matto oli tilaan liian iso, sitä piti taitella kaksinkerroin, jotta mahtui lattialle. Tästä matosta tein paljon pienemmän.
Materiaalit olen kierrättänyt, ne ovat vanhoja käytöstä poistettuja käsipyyhkeitämme, jotka olen ennen leikkaamista värjännyt pyykkikoneessa. Yhden palan koko on 10 x 10 cm.
Puuvillanauhan leikkasin kirpparilta ostetusta verhokankaasta ja silitin vinonauhalaitteella muotoonsa.
Maton taustakankaaksi laitoin ohuen froteepyyhkeen ja muutamien palojen kohdalta ompelin päällisen ja vuorin yhteen. Lopuksi ompelin nauhan reunoja kiertämään. Sekä ripustinrenksut kahdelle syrjälle, saa maton kuivumaan näpsäkästi.
Sain vielä lopusta verhopalasta ommeltua silityslaudan päälle uuden päällisen. Vanha kangas ei ollut mitenkään silmiä hivelevä ja uudella päällisellä saattaisi tuo silittäminenkin olla hetken aikaa taas mukavaa puuhaa. Kankaan alle lisäsin yhden vanukerroksen, pehmentää mukavasti laudanpintaa.
Joskus on pyykkipäivätkin olleet hiukan tylsiä, silloin olen maalaillut puiset pyykkipojat uusiin väreihin. Nämä olen tehnyt vuosia sitten.
Mitähän kivaa keksisi mankelille, että saisi otteen sen kanssa työskentelyyn?

Olemme viettäneet tyttären kanssa kahtena viimeisenä päivänä aikaa kahdestaan. Eilinen ilta meni hyvien elokuvien parissa, napostellen kaikkea vähemmän terveellistä.
Tänään olemme kunnostautuneet pesemällä ja siivoamalla molemmat automme sisältä. Seuraavaksi on sitten iltasauna, jalkakylpy ja kasvonaamiot.

Miäs on edelleen sairaalassa, toipuu leikkauksesta ja sen aikana tapahtuneesta suuresta verenhukasta. Huomenna on ehkä kotiutumispäivä.

8 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Tämä täällä ihmettelee tuota sun enrgian määrää,mistä sitä saa?? Ja ihmettelee sun niiin,niiiiiin ihania pyykkipoikiakin!

Katrir kirjoitti...

Poikani, joka on mainoksien uhri. Sanoi tänään minulle, että äiti ostetaan sulle tuollainen Viledan lattiapesin/lattiaharja, niin että meidän talon lattiat näyttäisi hyviltä. Juu-u.
Tyttöni taasen ilmoitti nähdessään meidän ikuisen silitysvuoren kodinhoitohuoneessa. Äiti jos mä oisin sä niin mä kyllä silittäisin aina heti noi pyykit pois. Hmmm.

Lapset rakkaat ottakaa rauta ja harja käteen ja hoitakaa homma!

Että sinulla on paremmat nuo inspiraation lähteet, minä omistani vain masennun.

Outi kirjoitti...

Ihania apuja sulla tuohon kodinhoitoon =) Ja tsemppiä sekä pikaista paranemista miehellesi.

Matleena kirjoitti...

Kiva idea tuohon khh:n mattoon! Saattaapa meiltäkin löytyä joskus tuollaien, jos hyvin käy. ;D

Minäkin olen juuri saunonut, muttei meillä saanut mitään jalkahoitoa kasvonaamiosta puhumattakaan. ;( ;D

eija kirjoitti...

Kiva mattoidea, silityslaudan päällinen on kaunis oikein innostaa silittämiseen. Ja mitä pyykkipoikia, olet sinä mahtava tyyppi;D Onneksi miehesi on jo kuntoutumaan päin.

Päivi kirjoitti...

Ideat ei sinulta näytä loppuvan. Tuo matto on hyvä idea ja pyykkipojat suorastaan herkullisia. Auttaisko kukkakuviot mankelissa? Miehellesi pikaista paranemista.

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille kaikille. Lattiamatto toimi hyvin ja on näpsäkästi kuivunut seinäkoukussa, kiitos ripustuslenkin.
Nuo lapset... niihin uppoaa mainokset.
Verikokeiden tulokset näyttävät,pääseekö miäs kotiutumaan.

Pirkkis kirjoitti...

Aivan ihana tuo matto!!!