perjantai 31. lokakuuta 2008

Leppoisaa viikonloppua sinulle

Ensimmäiset jouluvalot on viritelty pihalle. Kynttilälyhty sai sisäänsä huonosti toimivan valojohdon, jossa ei palanut enään kovin moni pikkuvalo. Lyhtyyn sullottuna valonmäärä on huikaisevan kaunis. Sisääntulokuistin molemmissa tolpissa on samanlainen kynttilälyhty antamassa valontuiketta. Lisää pikkutuikkuja viritellään syksyn aikana.

Tänäänkin olemme saaneet kuulla uutisia irtisanomisista ja lomautuksista ja minä olen yksi joita uutinen koskee. Vastahan minä sain sen työkokeilupaikan.
Lomautus alkaa ennen joulua.
Mutta on minulla kuitenkin ihana perhe ja ihana miäs, kun lahjoi minua hyvästä huolenpidosta kauniilla koruilla. Nämä piristää mieltäni kauan.
Tänään on miähen leikannut lääkäri katsonut potilaan toipuneen hyvää vauhtia ja näinhän se on mennytkin. Hyvässä kotihoidossa.

Vaikka minä vannon yhden keskeneräisen käsityön tekemistä, on minun kuitenkin tehtävä jotain käsityötä iltojeni iloksi. Helmihapsut valmistuvat, mutta kasaamista vaille oleva musta neulepaitani ei ole innostanut minua pimeinä iltoina lainkaan. Siksi otin pienen välityön ja kokeilin neuloa tossukat sen muistikuvan mukaan, mitä näin kirpparilla myynnissä. Kävin ihan varta vasten katselemassa mallia, pyörittelin ja laskin silmukoita, jotta muistaisin miten tossu tehdään. Ohjetta en näille ole mistään lehdestä koskaan nähnyt, mutta ajattelin käyttää sukkalangoistani jääneet jämälangat tähän malliin.
Neulepinta on sileää neuletta, kärkikavennukseen keräilin silmukat sukkapuikoille.
Lankana käytin Novitan Seiskaa.
Ja neulepinnasta tulikin kivasti möykkyinen.

11 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Oi,ihana idea tuo laittaa lyhdyn sisään vanhat jouluvalot! Taidan minäkin laittaa noin!! Kivat on tossukatkin,lämmittää varmaan varpaita mukavasti.

Tupuna kirjoitti...

Kivat tossut,laitahhan ohje näkyviin :)
Noita ikäviä uutisia nyt tippuu solkenaan, harmi että suakin koskettaa:(
Kauniit korvikset olet kullaltasi saanut:)

Nna kirjoitti...

Jaksamisia sinne ikävien uutisten kanssa. Onneksi on valoa pimeydessä, lyhdyt ovat kauniit. Samoin saamasi korvikset.

Katrir kirjoitti...

Voi miten ihanan lahjan olet saanut. Täytyy itsekkin alkaa laittamaan noita valoja ulos kun on niin pimeetä eikä tuo lumisade tänne ole saapunut.

TeSa kirjoitti...

Sitä lunta minäkin jo kaipailen, mutta ei hiutalettakaan leijaile missään.
Lyhdyissä polteltiin alkusyksyn kynttilöitä, mutta turvallisempaa tämä sähkövalon poltteleminen on. Ja saa käytettyä loppuun nuo huonot valosarjat näinkin. Kukaan ei huomaa puuttuvia lamppuja.

Kirjoitan tossuohjeen, kunhan teen toisen parin, ensimmäinen oli koekappale, saattaa olla toisetkin vielä.

Toivoa sopii, että lomautus on lyhyt ja jäisi vain lomautukseksi.
Kiitos teille kaikille.

Rasa kirjoitti...

Lomautusosanottoni! Samassa veneessä ollaan, minä olen ollut nyt viikon kotona ja lomautus jatkuu varmaan pitkälle ensi vuoden puolelle, masentaa kyllä pikkuisen, mutta puikot suihkivat ja netissä ollaan, että eiköhän tämä tästä! =)

Riikka kirjoitti...

Kiitos kommentoinnista. Kaunis tuo lyhty, noin ei ole edes liian jouluisen näköistä. Itse meinasin laittaa jouluvaloja johonkin lasimaljaan. Jaksamisia

möhönasu kirjoitti...

Marraskuu on se kuukausi, kun kaikki ylimääräinen valo on tervetullutta :) Minäkin olen noita valoja ripotellut moneen paikkaan...ompa hieman valoisampaa :)

Ihanat ja lämpimän näköiset tossut :)...ja todella kauniit korvikset.

TeSa kirjoitti...

Valon tarvetta on sisällä ja ulkona, niin on pimeetä välillä. Vain hetken jaksoi aurinko paistaa.
Sisälle minäkin laitan lasimaljaan valonauhoja, kunhan taas ehdin hetken istahtaa ja miettimään.

Ajattelin hyödyntää tuon lomautuksen ompelemalla tyttären vanhojenpäiväpuvun kaikkine lisukkeineen. Ja olemalla netissä =)
Ei masennuta, ei!

Kiitos tossukehuista, toinen pari tekeillä.

selma kirjoitti...

Voi että, tulee entiset ajat mieleen, kun vakituisesta paikasta lomautettiin ja lopulta irtisanottiin. Masennukselta palastuin, kun juuri silloin alkoi käsiteollisuuskutoja kurssit ja pääsin sinne ja heti seuraavana vuonna menin yrittäjäkurssille sen jatkoksi. Mutta kivat tossukat, muistuttaa, kontinkirjavaa tuo mallikuvio. Onneksi puolisosi piristi sinua muistamisellaan. Ei passaa masentua tsemppiä vaan...Kaunis tuo pihalyhty, minä olen hoksannut vaan laitta nuo valojutut lasikulhoon sisällä. Nyt tuli kaikki kommentit samaan lokeroon vaan haitanneeko tuo mittään :)

TeSa kirjoitti...

Eipä tuo haitanne mittään, vaikka "juttusi jupiset" samaan sarakkeeseen.
Yritän olla murehtimatta työasioita, kun en niille mitään voi.