tiistai 14. lokakuuta 2008

Tohukas päivä

Posket punoittaa vieläkin, kuin kuvan omenan. Tänään on touhuttu kuin valkotornaadot pihalla ja pirtillä tytön kanssa. Nuo lapset kun alkavat olla jo sen verran isoja, että tietävät mitä tekevät, niin tyttökin sitten meni ja laittoi taksvärkkilappuunsa merkinnät ihan ite. Hän halusi olla kotona, vaikka tiesi ettei helpolla pääse minun kanssa.
Aamusta on pesty ja pyykätty pirtillä. Imuriakin on saanut vetää perässään monta kertaa. On leivottu ja siivottu jauhokaappeja.
Pihatöissäkin olimme ahkeria, kun keräsimme kaikki loput pihakoristukset ja ruukut suojiin. Haravoimme ja pohdimme loppujen puissa olevien omenoiden kohtaloa. Keittääkö vai jättääkö? Viikonloppuna kun teimme jo monta kipollista hilloa ja omenamehua.
Mutta kyllä minä sitten jo päivällä, vielä valoisaan aikaan, armahdin työparini omiin puuhiinsa ja maksoin sen 7 €. En muuten edes tiedä tämän vuoden keräyskohdetta, mutta varmasti se tarpeeseen menee.
Pääsin minäkin sitten hiukan neulomaan ja ompelemaan omia töitäni. Päivä on ollut kovin rikkonainen kaikkine koulujuttuineenkin. Onneksi lapsilla alkoi syysloma. Saavat viettää loppuviikon puuhaillen omia juttujaan ja rentoutuen.
Suunnitelmissa oli tehdä matkaa jonnekkin, mutta ainahan sitä suunnitella saa. Miähelle tuli kutsu isohkoon leikkaukseen, joka on tehty tänä aamuna. Leikkaus on kestänyt hiukan vaille kolme tuntia. Iltasella soittelin sairaalaan osatonhoitajalle kuulumisia, kaikki on mennyt hyvin ja kipulääkettä tarjoillaan. Hyvä, että jotain tarjoillaan. Huomenna sitten menen häntä katsomaan.

Olen jotenkin saanut vältettyä nuoremman pojan kiekkoharjoituksissa käynnit, kun miäs valmentaa tätä porukkaa. Lupasin kyllä pojan kuljettaa hallille, mutta jäälle en luvannut mennä tuuraamaan.

5 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Tepä olette olleet oikea tehokaksikko kaikesta päätellen. Hienoa. Tosin hiukan kateellisena kirjoittamaasi luin, kun itsellä kaikki romottaa miten sattuu ja mitään ei tapahdu. No nyt on pakko jaksaa ottaa iisisti etten sairaalaan joudu makaamaan. On ottanut aika lujille tämän kertainen sairastelu. Aurinkoista keskiviikkoa ja lapsukaisille hyvää syyslomaa!

TeSa kirjoitti...

Kiitos. On hyvä, että voinut tehdä jotain käsillään, ei ole kaikki aika mennyt murehtiessa miähen takia.
Otahan sinäkin leppoisasti.

Nina kirjoitti...

Sitä saa niin hyvän mielen, kun saa touhuttua kakkea näkyvää. Ahkerana olette olleet ja lapsesi varmasti ansaitsi taksvärkkirahansa.
Hyvä, kun miehesi leikkaus sujui hienosti ja toipuminen voi alkaa.

TeSa kirjoitti...

Siivoamisesta saa aina hyvänmielen, kunhan vain saa koneensa käyntiin.
Ja kyllä kiitos, mies alkaa toipumaan, pohjallakäynnin jälkeen.

Sonja kirjoitti...

"Tänä vuonna taksvärkkiin osallistuvien työpanoksesta kertyneet varat lahjoitetaan WWF:n Operaatio Merenneidolle Itämeren suojelustyötä varten."

Ny tiiät, mihi se 7€ menee ;P