sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Omaishoitaja?

Viivähdin pitkään ulkona siistien kuistia aina vain syksyisemmäksi ja samalla " ulkoilluttaen " eilen sairaalasta kotiutunutta miästäni. Yksin en arvaa päästää miästä mäkeen ja pihaa pidemmälle.
Kasvojen alueen leikkaus on turvonnuttanut miähen naamaa kuin uransa lopettaneet tamperelaisen jääkiekkolijan. Siis, aika muodoton. Kuuden viikon sairausloma leikkaavalta lääkäriltä ja sitten katsellaan jatkot.
Olemme jälleen yhdessä sairauslomalla, vaikka minun oman lomani piti loppua jo syyskuun alussa. Sitä on vain pidennetty, ennenkuin saavat työpaikaltani minulle sopivan työpisteen järjestettyä.
Kiertelimme yhdessä piha -aluetta hiljaksiin, myyrät ovat alkaneet tekemään jo pahojaan. Valtavasti reikiä nurmialueilla, sekä kukkamaiden reunamilla. On kuulemma tulossa myyrätalvi. Se taas tietää keväällä isoja kyyneleitä, paljon korjausta ja kukkien uusimista. Plääh!
Mitähän kivaa tuonne myyränkoloihin menisin upottamaan? Vai huudanko sinne jotain vähemmän maireeta?
Odotan tulevalta talvelta kunnollista lumitalvea. Monen monituisen monsuunisateisen talven jälkeen on hiukan vaikea uskoa kunnolliseen pakkaseen, lumihankiin ja kuulaaseen tähtitaivaaseen. Tulisipa kunnollisen hanget, rapsakat pakkaset, eikä mitään vesiloskaa.
Psst, sitä lumisadetta ei tarvitse tulla vielä seuraavan kuuden viikon aikana, lumikola ei ole minun kaverini.
Tässä on pitänyt miettiä näitä tulevien päivien tapahtumia. Omalla autolla kulkeminen on ainoa vaihtoehto päästä täältä kulkemaan ja tulevalle viikolle on miähelle varattu kaksi uutta kontrolliaikaa eri lääkärille. Pysyisi taudit pois minusta. Eikä tätä vyyhtiä helpota tuo tyttären useamman päivän jatkunut kova kuumeilu. Heti huomenaamuna pitää saada hänelle lääkärinaika, terveyskeskuksen pitkiin jonoihin ei ole intoa lähteä sairastamaan.
Nuorimmainen vahtikin sisartaan, kun minä olin ulkoilemassa miähen kanssa. Ei mikään ykkösluokan syysloma lapsillamme.
Kuistilla asettelin pödälle kukkia, kynttilälyhdyn ja seinälle ne paljon etsimäni luistimet.
Kuka ei vielä ole nähnyt sitä ihanaa sisutuskirjaa, Jul huset- vai mikä se oli, jossa luetuimman sivun kohdalta pongahtaa näkösälle vanhat, kauniisti kuluneet kaunoluistimet? Sain selata tuon kirjan paikallisessa sisustuskaupassa ja ihastuin näkymään heti. Kyselin monesta paikkaa vanhoja luistimia, juu ja ei, hokkarit ei käy. Lopulta viikolla tytär nämä pongasi kirpparilta eurolla. En laittanut näitä oveen, ettei ikkuna hajoa, tuuli kun paiskoo kranssejakin.
Hain muutaman marjovan katajanoksan pehmentämään seinää ja yläpuolelle nostin eilen pujottelemani humalakranssin. Humala kyllä punoo itse itsensä ympärille napakan letin. Minä vain lisäilin muutaman oksan mukaan ja kieputin rautalankaa sidokseksi. Käytin Seinäjoen messuilta ostamani oranssit puuhelmet rautalankasidoksissa.
Oveen tein " hapettuneesta " laudanpätkästä taulun. Kiinitin muutaman tekemäni keramiikkasydämmen, pitsinauhaa ja ruosteista rautalankaa.
Kynttilänauhoja ei asennettu vielä. Mutta tavallisia kynttilöitä poltellaan ja lisäillään jo palaneiden tilalle.
Olen minä neulonutkin paljon piilosilmukoita. Ja miettinyt mahdollisuuttani päästä mukaan tuonne Novitan 80 -vuotisjuhliinkin. Sinne on ilmottautumisaikaa vielä jäljellä, mutta sen kutsussa mainitun lilan asusteen mietintä on vieläkin menossa. Ehkä se loppukiire ennen juhlapäivää saa minutkin reipastumaan.

7 kommenttia:

Tupuna kirjoitti...

Kauniita syksyisiä koristeita olet tehnyt :)
Paranemisia teille kaikille !

Päivi kirjoitti...

Taas niin kauniita tunnelmallisia kuvia ja asetelmia.Ihana kun jaksat, vaikka teillä on toipilaita.

Matleena kirjoitti...

Taas täällä silmät kiiluen olen ihaillut aikaansaannoksiasi! Sinulla on silmää kauneudelle ja kekseliäisyyttä toteuttaa ideoitasi.

Toipumisia perheellesi ja voimia itsellesi!

Marja kirjoitti...

Kokeiles laittaa myyrille ruoaksi reikiin valkosipulia ja valkopippuria, jos vaikka tepsis teilläkin.
Ainakin äiskän kasvimaalla tämä auttoi satoa ajatellen ;)
Voimia ja terveyttä teille!

Eila kirjoitti...

Voi kuinka kauniisti olet laittanut pihaa ja porraspieltä!
Paranemista perheellesi!

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten kauniita syys asetelmia olet tehnyt. Minäkin olen kuullut että myyrät eivät pidä valkosipulista joka kolo vaan täyteen valkosipulia jospa eivät enää sen jälkeen viihtyisi teidän pihalla:)

Karita

eija kirjoitti...

Voi,kauniita asetelmia olet tehnyt.Meilläkin maalla myyrät ovat mellastaneet koko ajan pyydyksiä on sisällä useita ja aina on ollut saalista. Toivottelen paranemista teille kaikille.