maanantai 6. lokakuuta 2008

Yllätys


Olin aidosti yllättynyt, kun taannoin sain keramiikkatunnilla itselleni pussillisen itsetehtyjä nukkekodin tavaroita. Että joku oli ajatellut minuakin ja näpertänyt pieniä tavaroita pienen kotini täydennykseksi. Ihanaa.
Kaksi edellisen työpaikkani, elektroniikkatyöntekijää, olivat näpertäneet pieniä voileipiä , kakkuja ja vessupaperia näppärin sormin. Nämä ruuat ovat pakattu elektroniikkaosien pieniin rasioihin.
Olen ehkä muutaman kerran maininnut keramiikkatunneilla, että olen aloittanut taas kerran keräämään uuteen kaappiin materiaalia. Nämä sopisi jo valmistuneeseen taloonkin, mutta niin harvoin availen kaapin edessä olevaa pleksiä ja siirtelen tavaroita siellä.
Tässä tavarakuvassa näkyy taustalla kaksi taulua ja purkki. Ne ovat poimintoja kirpparipöydältä ja vanhan tätini tavaroista. Laitan nämä kaikki talteen laatikkooni, joka on mukavasti jo alkanut täydentyä.
Edellisen nukkekodin tekoon meni aikaa n. 10 -vuotta, jos laskee sen niistä ensimmäisistä ostoksistani, haaveissani saada nukkekoti.
Seuraava taloprojekti onkin sitten paljon suurempi -astiakaappimme. Kunhan hokasen mihin laitan kaapin sisällön.
En ole ostanut huonekaluja vielä montaakaan, mutta edellisestä projektista ylijääneitä kalusteita olen sijoitellut tähän kiinanpunaiseen pieneen kaappiin, jonka olen aikoinaan ostanut Tiimarista. Tähän kaappiin sopi lankatoimituksesta saatu nallepinssikin sopivasti.
Näitä pieniä esineitä on kiva sommitella muuhun sisutukseen, ja sulkea kaapin ovet välillä, jos tuntuu piperrystä näkyvän liikaa.
Ihastuin keväällä Prismaan myyntiin tulleeseen kasvihuoneeseen. Tähän pitsihuvilana tomivaan nukkekotiin kuuluu jalatkin, mutta ne toimittavat virkaansa toisaalla tällä hetkellä.
Sisutus on hiukan askeettinen, kokeilumielessä asettelin ostokseni laatikon pohjalle. Haaveissani, jos tämä projekti tästä etenee, on virkata verhot laskeutumaan katosta lattiaan asti. Tai sitten nämäkin pienet tavarat päätyvät tuohon isoon kaappiin aikanaan.
Tytär sitä kyselikin hiljattain, kuinka monta nukkekotia meille vielä tulee. Nooo, sitä on vaikea sanoa. Mutta onhan minulla monta villapaitaakin. Eikö ollut hyvä selitys?

7 kommenttia:

Eliza kirjoitti...

Nukkekoteiluun jää helposti koukkuun, nimimerkillä kokemusta on. Pian vuioden päivät olen harrastanut, eka on pian valmis ja toinen on jo tulossa. Kolmas suunnitteilla, pari keskeneräistä lyhtyyn tulevaa jutskaa, jne. . .

TeSa kirjoitti...

Ja se suunnittelu vasta mukavaa puuhaa onkin.

Tupuna kirjoitti...

Ihan hyvän selityksen olet keksinyt tyttärellesi:)
Toivottavasti meikään ei iske tuo harrastus, kun näitten lankojenkin kanssa on sijoittelussa ongelmia :)

TeSa kirjoitti...

Nukkekotiharrastus - se vasta viekin mukanaan =)

Kati kirjoitti...

Moikka pitkästä aikaa!Ihania juttuja sinulla taasen esillä. Nuo nukkekotijutut on todellakin koukuttavia, Elizalla näin talon ja olisi hauskaa tehdä nukkekoti itsellekin. Lasienkelit ovat todella kauniita. Neulomukset samoin. Tässä tiivistetysti pitkän ajan kommentit. Mukavaa alkanutta viikkoa!

Päivi kirjoitti...

Minulla on oma vanha nukkekotini,joka vaatisi restaurointia, mutten ole uskaltanut ryhtyä projektiin, ettei kaikki edelliset jää jalkoihin. Vilautapa sitä valmista kotiasi. Tuo astiavitsiini on kyllä upea paikka nukkekodille.

TeSa kirjoitti...

Kiitos Kati.
Päivi, tuosta oikeasta sivupalkista löytyy nukkekotikategoria.
Sieltä löytyy joitain kuvia nukkekodita.
Kuvailen jossain välissä uudet kuvat, kunhan päivänvalo antaa säteitään.