torstai 24. heinäkuuta 2008

Vanhaa terassipohjaa 2 / 3 valmiina

Ei tarvinnutkaan vetää vesiletkua perässään, että saatiin hiekat valumaan kivien väliin. Kyllä luonto hoitaa omansa. Viime päivien sateet antoi kunnollisen piristeen istutuksilleni, ei tarvinnut huolehtia taimien viihtyvyydestäkään.
Tähän saakka tehty kivetetty alue näyttää mukavalta. Eri kokoista kiveä on kaivettu hiekkakasasta milloin ämpäriin, milloin kottikärryyn. Eikä se hiekkakasalla istuminen näin iälläkään ole yhtään hassumpi tapa viettää kesäpäiviä.
Isoja kiviä on vielä jäljellä muutamia, ne menevät terassin edustalle. Hiukan pienemmät reunustavat kukkamaita ja jalan alle sopivat saavat paikan poluilta. Kaikki kivien kokoluokat kelpaavat meille, kun vielä betonista tehdyt raparperilehtilaatat reunustetaan näillä ihan pienimmillä kivillä.
Toisen kukkamaani täytin samettikukilla ja monivuotisella perennalla.
Rikkimennyt valurauta -astia hajotettiin vielä pienempiin osiin ja näin sain kivan taustan mehikasvilleni, joka kasvaa astian sisällä. Pylvään päälle asettelin yhden pienen mosaiikkiruukun istutuksineen ja 6 mm harjateräkset taivutettiin obelikseiksi, joidenka juureen istutin toisaalla reheväksi versoneita köynnöspapuja. Toisen istutuksen tein vasta tänään. Aika juoppo kasvi, monta litraa juotin vettä istutuksen yhteydessä ja kuitenkin näyttää ihan kurttuselta.
Ei niin pientä aluetta, ettei sinne yksi istuin sopisi.
Kauniita kivilaattoja hakiessamme löytyi ihan istuimeksi sopiva sileä laatta, jonne etsin tyttären kanssa sopivat jaluskivet. Meinasin ensin rikkoa vanhan isännän pajalta ahjoa. Siinä olisi ollut sileäreunaista isoa kiveä, mutta miäs huuteli pilvenreunalla istuvalle isälleen minun suunnittelevan pahojani, joten vaarin ahjo sai jäädä ehjäksi.
Traktorilla kuljetettiin sopivat kivet paikoilleen ja kansikivi muurattiin varmuuden vuoksi paikoilleen.
Penkki on pionin edessä. Kuvitelkaa, kaunis valkoinen ja vaaleanpunainen iso pioni tuonne taakse.
Vanhan terassinpohjasta on nyt 2 / 3 täytetty enemmän kivillä kuin kukkasilla, mutta tila yhdistyy kivasti kahteen vanhaan isoon kukkapenkkiin ja näin uudelta terassilta pääsee mukavasti kulkemaan pihamaalle. Olisihan uudelta nurmikoltakin päässyt, mutta en halunnut sitä nurmikkoa lisää.
Jotta saan kaikki yli 10 neliöisestä alueestani valmiiksi, pitää minun odotella miähen työn valmistumista. Taimet on hankittuna ja istutuslapio on valmiina.
Tänä kesänä ei kukat paljon tuosta rehevöidy, kunhan vain hyvään kasvun alkuun pääsisivät. Siksi minulla on isoihin astioihin valmiiksi tehtyjä asetelmia. Tätäkin isoa sinkkiastiaa olemme siirrelleet paikasta toiseen, mutta kun se nyt vain kuuluu tälle alueelle, niin minun pitää saada silmiteltyä sen lopullista paikkaa jonkin aikaa.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi että, aivan ihana piha!!

Anonyymi kirjoitti...

Toivon omasta kukkapenkistäni myös jotain tälläistä kiviä ja mehikasveja. Olen keräillyt kiviä niin että käsilihaksetkin löytyivät ja kaivanut ja kaivanut maata. Eikä valmista vieläkään näy.
Kerrassaan upea on puutarhasi.

www.katrir.vuodatus.net

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille.
Pihaan saa uppoamaan uskomattoman paljon kiviä, kunhan ensin on vuosia kerännyt niitä vääriä kiviä pois.
Meillä on ollut onni saada kerätä tuttavan soramontulta ihanan sileitä ja pyöreitä kiviä aina tarpeen mukaan.
Ja sitä tarvettahan aina on.

Sirkka kirjoitti...

Kiitos vierailustasi, minähän heti tänne kurkistamaan ..valtavan mahtavaa eihän näitä nyt ihan heti saakaan lumi peittää:)
Pidän niin myös kivistä, kauniista sellaisista. Matkalta toin neljä pienen pieniä valkoisia kiviä, ovat aarteitani.
Mukavaa viikonloppua ihanaa sellaista.

Anonyymi kirjoitti...

Voi mitä ihanaa kivipihaa - todella kaunista ja hyvällä maulla laitettua! Käytän firefoxia ja valitettavasti bloggerin kaikki kuvat eivät näy firefoxin viimeisen päivityksen jälkeen, toivottavasti asia korjaantuu. Tulin kuitenkin explorerilla käymään ja näin kaikki ihanuutesi:)

anki kirjoitti...

Kaunis kivipiha! Ja nuo raparperilaatat ovat kivoja

Anonyymi kirjoitti...

Vautsi... mukavan näköistä. Kauniita nuo raparperilaatat, meilläkin on pihassa yksi iso raparperinlehti säästän sitä betonivalua varten :D

Tepatsu kirjoitti...

Oijoi, kun tulee hienoa jälkeä!
En ole ehtinyt miettiä neulekonetta koko kesänä, mutta ehkä sitten syksyn pimeinä päivinä...
Toivottavasti nähdään taas keramiikkakurssilla.

Palaga kirjoitti...

Aivan ihana tulee tuosta teidän pihastanne!

Minäkin otan osaa suruusi, koiranne poismenon johdosta!

TeSa kirjoitti...

Kiitos kaikille, olette ihania!