perjantai 3. lokakuuta 2008

Seinäjoen käsityömessuilla

Tätä messumatkaa ei liiemmin suunniteltu. Miähen kanssa oli alkuviikosta puhetta, että haluaisin lähteä katselemaan messut, jos vain olisi mahdollisuus. Miäs ottaa töistään päivän vapaaksi ja sit mentiin. Minä kun en pysty ajamaan pitkää matkaa.
Seinäjoen messuilla olen toista kertaa, aina ollut jokin este samaiselle viikonlopulle. Oli kiva kierrellä pöydän luota toiselle, kun väkeä ei ollut tungokseen saakka. Näytteilleasettajia oli eri käsityönaloilta monta, mutta hiukan kaipasin eri tekniikoiden esittelyä enemmän. Mitään uutta en nähnyt tai löytänyt, paitsi ostokseni.
Messuilta pitää saada ostaa sellaista, mitä en omalta kylältä tai lähikaupungista saa.
Lankoja ostin kaikki kaksi kerää, Gedifra Filorosaa, tuo ihana erikoislanka kaikkine hapsuineen ja kiilteineen. Sekä Noron sukkalanka. Tästä en tietäisi mitään ilman bloggaavia neulenaisia. Minunkin pitää saada kokeilla tehdä jotain Norosta, siis sukat.
Lisäksi ostin muutamia helmiä, vanhaa varastoa on yllinkyllin, muttei tällaisia.
Messuilla on hyvä tilaisuus katsella käsityökirjojen laajaa valikoimaa. Tällä kertaa eniten viehätti uusin Tildan talossa -kirja. Kirjassa on kauniita ja mukaansatempaavia ompeluksia ja uusia ideoita. Voisin viritellä Singerini ompelupöydälle ja etsiä kaapista kangasvarastoni aarteita. Ostin myös ommeltaville nukeille hiuksia.
Messuseurana meillä oli mukana ihana blogituttuni Intsu. Hänen kanssaan kiersin koko messualueen. Kiitos ihanasta päivästä, sekä iltakahvista!
Näillä pohjalaisilla on näitä uhoojuomia kaapit täynnä, ihan vain vierailijoita varten =)

7 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Sinullahan on ymmärtäväinen mies! Se on hieno juttu. Noroissa on kyllä ihania värejä, yhden myssyn olen siitä tikutellut. On vain arvokasta hinnaltaan mokoma.

Tupuna kirjoitti...

Kiva, kun pääsit messuille:)
Ennenkokematon tuttavuus meikällekkin Noro,jospa joskus :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuule,pakko se on ittetuntua kohottavalla Uhoojuamalla valmistautua,ku hiljaaset ja hitaat hämäläiset tulee,että nekin saisvat vähän puhtia :)

Anonyymi kirjoitti...

Uho juomaa en kyllä messuilla nähnyt, mutta jos sitä annettiinkin vain hämäläisille, jos sitä on meille pohjalaisille liian vaarallista antaa.
Pidin kans näistä messuista ja jään odottelemaan Joulusellaisia.
Noihin kirjoihin en juuri kiinnittänyt huomiota, olis varmaan kannattanut.

TeSa kirjoitti...

Hyvin on miäs kouliintunut vuosien varrella.
Odottelen innolla Pirkkahallin käsityömessuja marraskuulla.
Tuosta juomasta kuullaan vielä....

Anonyymi kirjoitti...

Ihana saalis sinulla messuilta. Itse tein poikkeuksen, enkä ostanut YHTÄÄN lankakerää - edes Tapiolta.
Olisin kaivannut messuille kojua, jossa olisi myyty nukkistarvikkeita. Vaikka esimerkiksi Eurominis-tuotteita itserakenteluun. Mahtaakohan Treella olla nukkekotikojuja?

TeSa kirjoitti...

En ole nähnyt nukkekotitarjontaa Kädentaitomessuilla, mutta keväällä Tampereella on Seinäjoen messujen järjestämät pienemmät messut Tampere -talossa. Siellähän oli keväällä yläkerta varattu nukkekotiharrastukselle.
Jätin minäkin tällä kertaa Tapion langat hyllyyn.