torstai 9. elokuuta 2007

70+70


En olekkaan tehnyt sukkia moneen kesään,talvella kylläkin.Ja pitkään harkitsin alkaisinko näitäkään neulomaan,mutta on niin käytännöllinen vaate,että tuskin menee kaapin täytteeksi.
Miksenkö olisi neuleita tehnyt?Koska lahjatoiveena oli raha.Sekin on suunnattu hyvään tarpeeseen,mutta se rahan määrä on jotenkin nykyrahoissa niin vaikea mitoittaa.
Mallineule on Suuren Käsityö-lehden 6-7/06 kesälehden sukkaliitteestä.Sama malli löytyy SK parhaat neuleet syksy 9/06 sivuilta.
7 Veljeksestä tehty salmiakkikuvioinen Jussisukka löytynee varmaankin lenkkipoluilta tai hiihtoladuita reippaiden 70-vuotiaiden käytöstä.Samaan lahjakassiin sujautan vielä kahdet tumput.
Tumputkin on seiskaveikkaa,lisänä punaisiin tumppuihin neuloin yksinkertaisen Florican kämmenosaan ja harmaaseen ohutta vaaleanharmaata kartiolankaa.
Vielä piti tehdä pipotkin,mutta aikani ei riitänyt.Josko sitten jälkitoimituksena ne lupaisin...
Kuvailin asusteet maitolaiturilla,nostalgiaa nuorekkaille juhlijoille.Ovat varmasti aikoinaan kokoontuneet riiustamaan samanlaisille tonkkahyllyille,ei tosin tälle meidän,mutta samoille nurkille.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Käyhän Heimolassa kylässä!

TeSa kirjoitti...

Kiitos kutsusta!
Käyn usein lukemassa blogistasi kuulumisiasi,niinkuin monen muunkin.
Viikon kuluttua on tarkoitus ajella Hämeenlinnaan elomessuille ja keskiaikaismarkkinoille.
Näkyisiköhän teitä sunnuntaina kaupungissa?