lauantai 15. syyskuuta 2007

Vihreän suora


Kesän lopussa on kaikenlaisia ulkotöitä.Pitää muistaa hakea huvimajalta virkatut verhot ja tuolinpäälliset pois.Joskus unohtui talveksi paikoilleen.Linnut oli käyneet jättämässä jälkensä,eipä ilahduttanut keväällä ketään.Verhot teinkin keväällä ja niitä en raaski jättää ainakaan paikoilleen,vaan pesen ja pakkaan talveksi laatikkoon.
Vähän tulee loppujen lopuksi istuttua täällä,mutta kyllä yhden hetken ehti.
Hoikentaanko tämä yksi pystyraita?Eipä taida,mutta antaa kivasti ryhtiä neuletakille ja vetoketju piiloutuu siististi alle.Huppu ja hihat on helppoa pitsineuletta.Lankana on Lidln puuvilla,Colorado,650gr.Neule on tekijän omaa mielikuvitusta.

Puupinon vieressä ei tarvitse surra tekemättömiä poltinpuita,liiterit on jo täynnä tulevaa talvea odotellessa.Nämä ovat seuraavana vuorossa.Minä en osallistu niihin talkoisiin.Olen allerginen puunpölylle.Mutta kyllä minä lankoja voin pöllyttää vaikka kuinka,ei aivastuta.Samoksen herneenvihreä,väri 300,oli kevään kauneimpia Novitan lankoja.Odottelin kesän lopussa alennusmyyntejä ja sitten iskin kiinni.
Jouduin hiukan säätämään,kun langat oli eri eristä.Hihoihin tein kahden kerroksen raidoituksen,muuten olisi näkynyt liian selvästi värien eroavaisuus valmiissa neuleessa.
Malli on Novitan kevään/06
lehdestä numerolla 43.Vetoketjun päälle neulottu alavara nurjalla oli ensimmäinen lajiaan.On ihan suositeltava tapa piilotella ketju.Lankaa kului n.750gr ja siihen määrään sain tuon pantanikin,kalorimittarin(calorimetry).

Neuloja ehtii ulos sateellakin ja viihtyy mielellään viileämmälläkin ilmalla.Ei tule niin hiki touhu
tessa.
Paljon on yöpakkaset veroittaneet kesäkukkia laatikoista.Liian paljon työllistää peitellä harsoilla tai siirrellä sisätiloihin.Antaa kesän mennä,ulos voikin sytytellä kynttilöitä pimeneviin iltoihin.
Neuletakin ohje löytyy Novitasta 5/03,malli 23.Mallineule on 7 veljeksestä,mutta neuloja toteutti oma
nsa Novitan Floricasta kaskinkertaisena,700gr.

Uunin viereen on ihana istahtaa lämmittelemään.Sisustaminen kiinnostaa ja alan kirjoja on kiva selata.Kynttilöitä tulee polteltua sisällä ympäri vuoden.PartyLiten kynttilävalikoimasta löytyy sekä värejä,että ihania tuoksuja.
Joskus tulee muistiin aukkoja,niin käy tässäkin kohtaa.En muista mihin sen lehden olen laittanut,mistä tälle ihanalle mohairneuleelle olen ohjeen katsonut.
Lehti on Kauneimmat käsityöt,mutta vuosiluku hukassa.Korjaan tiedon,kun lehteni löytyy.Lankana neuleessa on Idé Mohair Lux,väri 4118.
Olga-mummun sukat Novitan 7 veljeksen ruskaraidoituksella.
21.9 lisätty,lehteni löytyi.Malli löytyy 3/05,22.Kauneimmat käsityöt.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania neuleita olet saanut tehtyä! Miten sinulla muuttuukin tuo lanka niin nopeasti neuleeksi!

Kuvasi ovat kauniita :)

Anonyymi kirjoitti...

Upeita takkeja olet neulonut! Tuosta herneenvihreästä Samoksesta minäkin tein yhden takin.
Mukavasti ja tunnelmallisesti olet myös kirjoittanut!

Anonyymi kirjoitti...

Olipa kiva päivitys. Kauniita kaikki neuleet.

Anonyymi kirjoitti...

Höh, noi muut on jo sanoneet just sen kun munkin piti. Siis: olipas tosi kivasti kirjotettu ja kuvat laitettu.

Ehkä sulla on ennenki ollu tälleen mutta näköjään nyt kolahti tunnelma ainakin meille neljälle lukijalle:)

TeSa kirjoitti...

Kiittä ja niaata niksauttaa.
Sarjakuvaan olisi ollut tylsä kirjata vain teksnisiä tietoja.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania neuleita ja mukavasti kirjoitettu! 1. neuleessa oli kivat hihat ja tuo palmikkoneuletakki on erityisesti minun mieleeni :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana huvimaja sulla ja ne verhot! Meillä on ollut iso piharemontti,joka alkaa olla loppusuoralla. Huvimajakin tehtiin,mutta verhot puuttuu. Sulla on aina blogissasi niin paljon katseltavaa ja kivaa luettavaakin. Miten sä saat niin nopeesti aikaiseksi. Nytkin kauniita,kauniita neuleita.Terkuin:Intsu

TeSa kirjoitti...

Kiitos,neuletta pukkaa tasaseen tahtiin.
Pitkällä sairaslomalla ehtii aika paljon,pitää hyödyntää kaikki aika hyödyllisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita töitä ja mukavaa tekstiä jälleen.