lauantai 14. kesäkuuta 2008

KIP -päivä 14.6

Kansainvälistä julkineulontapäivää on vietetty kauniissa kesäpäivässä Hämeenkyrössäkin. Kehäkukan -kahvila, Pappilanjoen varrella, antoi kauniit puitteet neulontapäiväämme.
Moni katseli kauempaa meitä neulojia, mutta vain vara taatana (Frans Eemil Sillanpää) tunnettu pakinoitsijamme kävi kyselemässä, onko meillä kilpaneulonta käynnissä.

Kehäkukka on entinen kansalaiskoulu, jossa nykyään on monenlaista yrittäjää. Paikalle on mukava piipahtaa kahvikupposelle tai syömään. 3 -tien varrella sijaitseva paikka on idyllinen vanhoine rakennuksineen. Frantsilan yrttitilan tuotteet ovat myynnissä päärakennuksessa.
Pihapiirissä on näytekasvimaa, josta voi tunnistaa monta oman pihan kasvia. Ja Pappilanjoelle pääsee katselemaan rantojen elämää Purimo -laivalla.
Siinä kirkonmäen alapuolella olevassa pihapiirissä kuvataan kesäaikaan vihkipareja, kaunis pieni puisto.
Paljon pientä ja kaunista löytyy omasta kotipitäjästäkin.
Pienellä määrällä mekin neulontapäivää vietettiin. Meitä oli kolme naista, neljäs piti myymäläänsä auki. Mutta mukavassa seurassa neuleet edistyivät neljän tunnin aikana ja minä ehdin muutaman sukanneulontaniksin näille naisille opettaa.
Tämä kaunis ruusu kukki pihapiirin kasvimaalla. Olkoon se onnen ruusu sille rakastuneelle nuorelle parille, joka käveli vastaani pienellä polulla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva juttu sinulla! Kolme on hyvä luku; kaikki voivat keskustella yhdessä. Meitä on ennenkin ollut samanverran, vaikkei ennen ilmoiteltu tapahtumasta.
Harvoin ajan autolla siitä ohi, mutta aina "väärään" aikaan poiketakseni pitkästä aikaa Frantsilassa.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi taas: luulin että nimi näkyy, kun se näkyy tuossa alla! siis malli45 kirj yo kommentin.