lauantai 18. huhtikuuta 2009

Monta näppiä

Kuinka onkaan mukava penkoa ja järjestellä omia tarvikevarastojaan.
Tänään olin ajatellut päivittää blogini ihan jollain muulla, mutta napit voitti.
Taas on käyty kirpparilla, siis samaa löytöjen sarjaa kuin edellisen postauksen munan ostokin on. Löysin kivan seinälokerikon, tiedättehän sellaisen puunvärinen, isot lokerikot. Sinne uppoaa paljon kaikkea pientä ja kivaa. Samaa lokerikkoa nähdään yleensä pikkutyttöjen huoneiden seinillä, korujen, meikkien ja pikkuponien täyttämänä.
Tuollainen iso laatikko oli myynnissä ja minulla oli heti ahaa -idea. Tarvin sen!
Sitä kun hiukan valkaisee saan hyvän nappilaatikon.
Miehen maalattua laatikon, hokasin tahtoa laatikolle kannen. Pleksiä oli jäänyt sopiva palanen, siis siitä kansi. Saranoiksi ostettiin pianosaranaa, jonka toinen reuna on ruuvattu kiinni, pleksiin kiinnitetty kirkkaalla silikonilla.

Koska takana oli väsyttävän pitkän tuntuinen työviikko, olo ihan nuutunut ( 11 tunnin yöunista huolimatta), en jaksanut innostua yhtään mistään. Niinpä kaadoin pirtin lattialle ison pyyhkeen päälle kaikki 7 litraa nappeja. Ja aloitin nyppimisen.
Joskus väsyneenä nypin nuppineulatyynyni neulat järjestykseen, väreittäin kaikki omiin kasoihin.
Tämä onkin paljon mukavampaa. Tai sitten ei. Näitähän oli ihan tuhottomasti.

Loppujen lopuksi olikin monta näppiä järjestelemässä ja saatiin kaikki kerättyä omiin lokeroihinsa.
Osa napeista jatkaa oloaan lasipurkeissa, siniset saivat ihanan emaliastian.
Tytär muistaa oman lokerikkonsa olevan ihan käyttökuntoinen, jos sen tuolta vintiltä jostain löytäis. Siitä saisin toisen nappirasian ja päällekkäin aseteltuina nämä eivät veisi niin paljon pöytätilaa kuin nuo erikorkuiset lasipurkit.

8 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Mainio nappirasia. Taannoin minäkin järjestelin nappeja, kun jostain tuli niitä haalittua lisää. Usein valitettavasti siitä isostakaan varastosta en löydä sopivia nappeja, vaan joudun menemään kuitenkin nappikauppaan. Ihana kun saat nukuttua raskaan viikon jälkeen. Itse nautin viikonlopuista mökillä,koska täällä työt eivät tule uniin niinkuin kaupungissa. Kai se on tietoisuus, että saa lepuuttaa päivän pari ennen uutta työrupeamaa. Minäkin taisin posotella 10 tuntia viime yönä:)

Niina kirjoitti...

On sulla vaan kunnioitettava määrä nappeja!!!

Pirena kirjoitti...

Sinähän oot kuule rikas, jos lasketaan noitten nappien hinta kappaleelta. Tuli vaan mieleeni kun kudonnassa viimevuonna ja muulloinkin mulla oli semmonen pusero, jossa paljon pieniä nappeja tuossa edessä. Kutojamummot alkoivat laskea nappejaan vaatteissaan, mutta minä voitin.

TeSa kirjoitti...

Napeista saa kyllä maksaa välillä paljon. Näistähän on osa saatuja, toinen osa ikäänkuin tuli minulle, osa on ostettu kirppareilta.
Mutta paljon joutuu nappikaupassakin käymään. Ne sävyt ja koot ei aina täsmää tarpeisiini.

Vuokko kirjoitti...

No jo on napit ojennuksessa ja silmäniloakin riittää. Minun napit mahtuis yhteen pieneen pilttipurkkiin :)

Matleena kirjoitti...

On sulla nappi poikineen! Ja nyt hyvässä järjestyksessä! ;D

Olivieno kirjoitti...

Kiinnostaisi tietää mistä sitä pleksiä saisi jos vastaavaa yrittäis?

TeSa kirjoitti...

Olemme hakeneet pleksiä Tampereelta, tarkemmin, Pirkkalasta.
Ilmailukadulta, Pirkkahallin ohi kulkeva tie, Pyrynkatu ( muistaakseni). Siinä tien päässä on liike Kivelä. He tekevät määrämittaisia pätkiä pleksiä.