sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Syksyn aura

Eilen sen vasta tajusin. En ole istunut tikuttamassa moneen viikkoon yhtään neuletta. Mitään ei ole valmistunut tässä välillä ja näiden sukkienkin kanssa oli alku yhtä nuhjaamista. Voinen sanoa, että toinen sukka on neulottu kiharalangasta. Purin nimittäin kokeilussa olleen kuvion sitä ensin yritettyäni.

Parempi ihan perussukka, kun jatkuvasti takelteleva kuvio.
Kun alkuun pääsin, oli ensimmäiselle sukalla pari pian tehtynä.

Koko, naisten.

Tähän tahtiin sitä perusneuletta tehdään ja päikkärit päälle. Päikkäreitäkään en ole nukkunut moneen kuukauteen, mutta kuusi peräkkäistä työpäivää, jatkuva meno ja vot. Uni tuli ja voitti.

Sukat kapsahtavat kohta Heinälatoon. Sukkasadon tavoitteenani on tehdä sukat per vk, mutta kirimistä minulla on. Ensimmäiseltä viikolta ei valmistunut vielä yhtään paria.
Lanka on Novitan syksyn uutuus, Marjaretki.

Kuvasin valmiit sukat luhdin ovella olevien luistinten kanssa, aavistus tulevasta talvesta. Suuntasin kameran kohti taivasta, ääni kertoi syksyn olevan pitkällä

Kurkiaura kaarteli ja kierteli talomme päällä, kuin huikaten kiitoksensa kesästä ja ottaen korkeutta aina vain korkeammalle. Parvessa oli monta ensikertalaista, kesän poikasta, jotka lähtivät ensimmäiselle pitkälle matkalleen.


Suuntana etelä, jonne katse kantautuu taas huhtikuussa. Hyvää matkaa ja tuokaa kesä tullessanne...
Pitäisi ottaa itsestä reipas ote ja siivota kesäkukat pois piharuukuistaan. Osa kukkii vielä ihan kauniisti, mutta niiden hoitaminen on jo jäänyt ihan vähiin. Osaan tyhjistä ruukuista istutan tulppaaneja, mutta niiden kanssa ei ole vielä kiirettä. Sipulitkin on vielä kaupassa.


Hiljaksiin voisi siirtää ajatuksensa ja tarmonsa sisälle. Kodinhoito ja kukkaset jäävät aina hieman hunningolle kesäisin.

9 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Kaunis kukkateline!
Minä eilen jo osan kesäkukkaraadoista korjasin pois, kaikkia en vielä raaskinut.
Mukavaa syksyn jatkoa!

Omppumato kirjoitti...

Kauniit sukat! Lintujen muuttaminen syksyllä tuo aina jotenkin haikean mielen.

pirle kirjoitti...

Herkästi ja luontevasti seurailet vuoden kiertoa elämässäsi; maalla asumisen etuja :)

Matleena kirjoitti...

Ai sinä puolukkaretkeilit, minä mustikkaretkeilen parhaillaan! ;DD Kävikin hiljattain mielessä, että et ole tainnut ehtiä toviin käsitöiden pariin. ;)

Kati kirjoitti...

Mukavan näköiset sukat. Ja toden totta perussukka on aina varma onnistumaan ja on kaunis. Täällä kurjet vielä oleilevat pelloilla ja soilla. Näyttää, että odottavat vielä osaa poikasista vahvistuvaksi. Pitkä on muuttomatka edessä. Minä ajattelin lähteä katselemaan sieniä, josko niitä löytäisi ja illalla jatkaisi taas neuloskelua. Pikkusukka työn alla. Mukavaa alkanutta viikkoa ja tsemppiä askareisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Hienosti olet saanut kurkiauran kuvattua.Taas tulee vanha laulu mieeleeni:Jo punertaa marjat pihlajain jne.äiti

Susu kirjoitti...

Nätit puolukat. Perussukka on kyllä paras varsinkin noista kirjavista langoista.

Ihanaa tämä vuodenaikojen vaihtelu. Kesällä eletään kesäelämää ja talvella ehtii sitten niitä kotihommia enemmän:-)

Reisku kirjoitti...

Kiva kun vierailit blogissani! Tänne sinun blogiisi täytyy tulla uudelleenkin paremmalla ajalla! Itse sain muuten juuri valmiiksi lakkasukat, en ole vaan ehtinyt vielä blogiini niitä laittaa. Ja kesäkukkien kanssa on sama tilanne mulla myöskin. Osa vielä kukkii, mutta osa kertoo kyllä sen, että kesä alkaa olla takana päin... Mukavia syyspäiviä!

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille.