sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Isoja silmukoita














Siirsin puikkolaatikon hetkeksi aikaa ihan lähituntumaan, ei tarvinut jatkuvasti käydä etsimässä sopivaa viisikkoa työvalmiuteen.

Kun uutiset lupaavat vieläkin pakkasten jatkuvan, on mukava neuloa lisää lämmikettä.
Viikonlopun saldo on neljät lapaset.
Kolme paria huopasia, Novitan nopeasti valmistuvaa.
Ensimmäinen pari oli kokeilukappale, en yhtään muistanut millä pesuohjelmalla viimeksi huovutin lapaset muotoonsa.
Ensimmäisistä tuli tintat, miäs venytti ja muotoli nyrkkeilyhanskasta pieneen käteen sopivat lapaset.Toiseen pariin, mustaan lankaan, otin hiukan kevyemmän pesun. Tytär sovitti näitä omiin käsiinsä ja kehui minun tehneen metsurinrukkaset.
Hämmästynyt ilme....
















Kolmas pari onnistui kohdalleen, neljäs pari on Novitan Teddyä, kaverinaan seiska.

Tein huopaset ihan ohjeen mukaan, mutta rannekkeen sisälle olen neulonut resoorin huopumattomalla langalla.
Lapanen pysyy paremmin kädessä, ranteeseen ei pääse tuuli eikä lumi. Eikä tarvi kulkea tumpunpidikkeet takinhihassa, muutoinhan lapanen putoaisi kädestä.
Resoorin yhdistän lapasen varteen muutamaa kerrosta ennen peukalonreikää, neulomalla kaksi silmukkaa oikein yhteen.

Kyllä huovutettava lapanen on koomisen iso ennen pesua.
Seuravaksi ihan jotain muuta...

9 kommenttia:

Rusina kirjoitti...

Hih, sain ystävältäni iloisen väriset patakintaat lahjaksi. Tai niin minä niitä kutsuin kun oli leveyttä ja kokoa siihen malliin. Toinen ystäväni kehoitti tuppaamaan muovikasseja sisään ja pesemään kintaat vielä kertaalleen, jos vaikka kutistuisivat sopiviksi ;)

Niin että sattuu niitä muillekin...

Pami kirjoitti...

Minä en ole vielä päässyt tuon huovuttamisen kanssa yhteisymmärrykseen. Parit lapaset olen huovuttanut liian leveäksi ja liian lyhyiksi, yhden kassin neuloin ja huovutin, ei hyvä. Yksi ainut virkattu huivi verkkovirkkauksella taisi jopa onnistua.

Unknown kirjoitti...

Hitsin hyvä idea noi resorit. Ihanan lämpöisiä huovutetut lapset kyllä on. Ja tänä talvena niille on oikeesti ollut tarvettakin.

TeSa kirjoitti...

Pesen huovutetut lapaset ilman muoveja.
Yhden ainoan, sen ensimmäisen huovutuskokeilun aikanaan tein ompelemalla muovipussit neuloksiin ja työ oli pesun jälkeen ihan kamala.

Muutoin kaikki ovat onnistuneet hyvin.

Matleena kirjoitti...

Mainio idea nuo resorit! Pääsee täälläkin käyttöön. Mutta ymmärsinkö oikein, että Teddystä+7veikasta teit lapaset ja huovutit? Huopuuko saman verran suhteessa hahtuvaan tai johonkin muuhun lankaan? Minulla on ollut monta kerää Teddyä ilman minkäänlaista suunnitelmaa tuolla laatikossa, mutta nyt taidan tietää niiden kohtalon! ;D

TeSa kirjoitti...

Ei Matleena, Teddyt tein ihan taviksina. Ne ei huovu.

Eija kirjoitti...

Kiva idea tuo resori... minulla on fritidsgrania muutama vyyhti... Varmaan pakkaset loppuvat ennenkuin ehdin tumput kutomaan... Muuten tuli mieleen yksi juttu, kun tilasin neulekoneeseeni huopasalkoa ja tuli myyjän kanssa puhe siitä, kuinka tumppuja kudotaan neulekoneella. Hän ei käisttänyt sanaa tumppu... sitten kun sanoin lapanen niin tuli ahaa elämys...

Mäntylän Mummi kirjoitti...

Hei :)
Kiitos vierailustasi blogissani. Tulin tekemään vastaiskun pikaisesti, mutta eihän tästä näköjään niin vähällä selvitä... Paremmalla ajalla kommentoin lisää kunhan hengitys tasaantuu ja aivot asettuu...

TeSa kirjoitti...

Kiitos Eijalle ja Ailalle.