sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Sunnuntain siivouksetKoko viikonlopun olen todellakin hyödyntänyt vain siivoamalla ja pyykkäämällä. Eilen aloitettiin ikkunoiden pesulla ja tänään on tomutettu kaikki mitä ulos on saatu ja huiskittu pölyt pois. Sunnuntait ovat olleet meidän yleinen siivouspäivä jo aikojen alusta.
Ikkunoihin on vaihdettu verhot, pojan huoneeseen laitan vasta kun nuorimmainen kotiutuu. Pitää kysyä mitä kuosia nyt haluaa, kun joskus aiemmin oli huolissaan, etteikö hänen huoneessa voisi olla välillä jokin muu matto.
Aina matonpesun jälkeen tuotiin sama matto lattiaan, eli tuosta oppien, en laita vielä mitään verhoja roikkumaan.

Kotijoukkojen kanssa siivous sujuu rutiinilla, kaikki tekevät, jos paikalla olevat. Oman vointini mukaan osallistun erilaisiin työvaiheisiin, minä olen se joka eniten välttää imuria ja moppia.
Olen taas siirrellyt ja kerännyt kaappien kätköihin osan sisustustavaroistani. Penkonut jotain keväisempää esille.

Miettinyt, kuinka avata kulkureitti pirtiltä terassille, kun kukkakokoelmani peittävät kaikki pienimmätkin kulkureitit. Huoneenkorkuinen pylväskaktus sai vakiopaikkansa terassinoven vierestä. Siihen törmää jokainen vain kerran kevään alussa, muutoin se saa olla rauhassa.
Mutta jos laitan samalle kohdalle jonkin pehmeälehtisen kukan, se nojataan ja nuohataan viikossa ihan riekaleiksi.
Pääsiäisen läheisyys ei näy kodissamme, ainakaan vielä. Palmusunnuntai oli aikoinaan hyvinkin odotettu päivä, silloin meiltäkin lähti 1 - 3 pikkutrullia vitsoineen aamuaikaisesta liikkeelle.
Harvemmin meille kukaan poikkeaa virpomaan, en muistanut ostaa yhtään virpomapalkkojakaan. Olisivat taas jääneet kaikki itselle syötäviksi =)

Seuraavaksi olisi vuorossa kierros luhdissa, onko talvi jättänyt jälkensä. Olen kerännyt ison kopallisen talvella ostettua ja saatua tavaraa ovelle. Ihan kaikkea en tänään asettele paikalleen, kunhan vain menisivät oikeasta ovesta sisään.


Käytin jo äänioikeuteni ensimmäisenä ennakkoäänestypäivänä, nyt vain odotellaan vaalipaikkojen sulkeutumista ja katsellaan illan lähetyksiä.

3 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Minullakin oli siivousinspiraatio ja sain siivottua vaatekaappeja. Kesä esiin, talvi taka-alalle.

Sirkka kirjoitti...

Samat touhut minullakin on ollut. Aurinko vaan innostaa sellaiseen. Vaikka sunnuntainakin. Vähitellen olisi saatava kaikki ikkunatkin puhtaiksi.

TeSa kirjoitti...

Yritän aina hyödyntää kevään tuulet ja siivota kerralla talven vaatteet ja asusteet laatikoihin.
Ikkunanpesu on mukavaa, kohta pestää siitepölyn tahrimat ruudut.