lauantai 10. syyskuuta 2011

Ei sarjatuontantoa


Vaikka kovanahkainen olenkin, sormenpäät eivät lukeudu tuohon kategoriaan. Sormenpääni ovat nyt niin rikki, että neulominenkin tuottaa tuskaa.

Kiirettä piti, että sain kaikki työni valmiiksi määräaikaan, varsinkin kun lampsin tiistaina kylmätyöstöön muiden jo aloittaessa työnsä maanantaina. Suurimman työn teetti fasettien hionta, se ei vain ottanut onnistuakseen. Kahtena päivänä kokeilin työstää viistehiottuja lasejani. Ensin hiekkaplaanilla, saaden kaikki palaseni pilalle ja vinkuraan. Timantilla työ oli tuskaisen hidasta, kasvatti kärsivällisyyttä ja heikensi kummasti sormenpäiden nahkaa.
Saada kaksi täysin samanlaista kappaletta oli työn takana, nivelet olivat kovilla monen tunnin työstämisen jälkeen.
Lopulta sain kaksi lähes samanlaista fasettia, kiilotuksen jälkeen ne näyttivät melkein "täydellisiltä", että sain kurssin suoritettua hyväksytysti.
Harjoitus tekee tässäkin lajissa mestarin, mutta rehellisyyden nimissä, nämä ovat niin edullisia ostaa valmiina, että tuskin tätä lajia haluan lisää ihan itse kokeilla.

Kuulaimella oli mukava työstää lasiin kuvioita. Tämä vaatii vakaata kättä ja aikaa. Tälle koneelle haluan vielä palata takaisin, koska lasin kuviointi on mielenkiintoista.

Viikon tavoitteena oli tehdä kaksi samankokoista lasinalusta, jotka on kuvioitu.


Omat alustani asettelin kynttilöiden alle, kuvio tulee tässäkin kivasti näkösälle.
Blogi päivittyy jatkossakin näillä harjoitustöilläni, neuleet ovat jääneet kiireen jalkoihin.

3 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Kyllä ne ovat kuin ammattilaisen töitä! Sivuillasi käynti on kuin kävisi käsityötaiteen näyttelyssä!

TeSa kirjoitti...

Kiitos kauniista sanoistasi.

tia kirjoitti...

Ihania töitä, minua on aina lasi kiinnostanut.