sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Satoa


Kurpitsasatoani voisi sanoa hiukan huonoksi, vaikka lehtevyys olikin valtaisa.Koristekurpitsat ovat tuottaneet pientä hedelmää kasvattamalla mitä kummallisemman muotoisia pieniä ja vielä vähän pienempiä moukuroita.

Keväällä kylvämäni siemenet ovat rehevyydellään peittäneet monta tyhjää kohtaa. Luikertelevat versot ovat venyneet niin pitkiksi, että niitä on loppukesästä joutunut jo väistelemään ja ohjaamaan parempaan kasvusuuntaan.

Ruukuissa olleet taimet ovat vaatineet litra kaupalla vettä, mutta viherryksen vuoksi mitä vaan.
Koristeellisia kurpitsoja saa ostettua kukkakaupoista syksyn asetelmiin, mutta niiden hinta oli syynä, että päädyin itse ensimmäistä kertaa kokeilemaan kasvattamista. Jos tykkää rehevistä, vallattomista, huolettomista ja näyttävistä kasveista, itsekasvatus antaa tuon kaiken.

Kurpitsoiden kuivattaminen onkin sitten ihan eri asia.

Toivottavasti pysyvät pitkään kauniina ja säilyttävät värinsä.

6 kommenttia:

Lezzie kirjoitti...

Mulla onjoskus ollut noita koristekurpitsoja kylvössä. Kuivatin ne vain ilmavassa korissa. Jotkut niistä pilaantui mutta suurin osa oli varmaan vuoden korissa koristeena. Täytyykin ensi vuonna kokeilla taas. Kasvimaalla ne mulla kasvoi aivan normaalisti penkissä muiden kylvösten kanssa. Ei tarvinnut kastella ollenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä tullut minullekkaan montaa kurpitsaa vaikka köynnöstä on monia metrejä. äiti

paivis kirjoitti...

Ihan kateellisena katselen siistejä istutuksiasi, kun omassa pihassani vallitsee kaaos.
Blogistani löytyy sinulle tunnustus.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana tuo kurpitsa.

Pionimetsän Tiina kirjoitti...

Taas tovi mennyt viime piipahduksesta, pitääkin lisätä sut mun listalle, että muistan tulla kurkkimaan. Siis mitä ihanuuksia tuolla alempana! Olen aivan kertakaikkisen myyty tuolle unikkotyölle!! Mitä pitäisit hintaa sillä, mikäli olisi kaupan?

TeSa kirjoitti...

Kaunis kiitos kaikille.

Tiina, en laskenut työlle hintaa.