tiistai 27. maaliskuuta 2012

Täydellisen napin etsintää


Kun tässä on koko alkuvuosi hidasvahde päällä neulottu yhtä takkia, niin pitäähän sitä etsiä nappejakin monta päivää, että löytyy täydelliset.
Omat nappilaatikkoni ovat niin täydelliset, että kauppaan ei lähdetä kuin ihan pakosta. Langan väri on haasteellinen, se heijastaa ihan outoja sävyjä, vaikka kuinka olisi luonnonvalon äärellä.Neulominen haastoi minut monta kertaa, kun työ oli mukanani lähes kaikissa kevään kiekkopeleissä. Ainakin toisena neuletyönäni.
Tahdoin neuleen, joka on vartaloa myötäilevä, sopii pieneenkin kasaan tarpeettomana, jossa on ylipitkät hihat, eikä kutita ja on niin lämmin, että sen kanssa tarkenee.
Dropsin Alpaca on ihan kaikkea tätä. Vaaleampi sävy, 7300, on vanhoja ostojani. Kirkkaampi vihreä, 2916, antaa kivan sävyn "kirjoneuleeseeni", joka ei kuitenkaan ole kirjoneule. Kuvio koostuu kahdesta 2 krs:n oikean ja nurjan kerroksen neuloksesta.

Neuloin työn pyöröillä kainaloon asti, nappilistat ja pääntie neuloontuivat samalla kertaa.
Ohje on oma, siinä työn edetessä kehkeytynyttä.Oletin langankulutukseni olevan paljon tätä enemmän, mutta kyllä vaan, vaaka näytti vaivaiset 400 g.
Ihanan mutkaton käyttöneule.

Keittiön työtasolla on ruukullinen kuivia pajunkissoja askarteluun, jos inspiraatio iskee.

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Nätti on uusi neuleesi, nappeineen :))

Hepsi kirjoitti...

Kaunis villatakki!

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Aivan ihana villatakki. =D

TeSa kirjoitti...

Mukavia viestejä, kiitos teille!

juuli kirjoitti...

Ihana villatakki! Väri on jännä, olisin veikannut keltaiseksi enne kuin kerroit että toinen lanka on vihreää. Ei ihme, että nappipuoli oli haasteellista.

TeSa kirjoitti...

Valolla on suuri merkitys värin suhteen, ainakin tässä neuleessa.
Kiitos siulle.