perjantai 26. huhtikuuta 2013

Sukua ollaan

En ole mitenkään sukurakas ihminen, eikä liioin lapsenikaan. Eikä totta puhuen miäskään ole mitenkään innoissaan sukujuhlista, ihan muutamia lukuun ottamatta.
Sukulaisuus nosti päätään jälleen kerran, kun teimme sisareni kanssa jakoa edesmenneen isotätimme jäämistöstä männä talvena.
Tavarapaljouden joukossa oli paljon sellaisia valokuvia, joista meillä ei ollut mitään käsitystä, keitä tässäkin on. En halunnut pitää itselläni tällaisia tuntemattomien kuvia, jolloin seuraavaksi omat lapseni olisivat aikanaan olleet samojen kysymysten edessä.
Kuvailin kaikki, laitoin sähköpostia ja kyselin josko joku tunnistaisi tai osaisi ohjata minut toisaalle kysymään, kuka ja koska.
Sain aika nopeasti  isäni serkulta kattavan selostuksen ja näin pääsin lähettämään vanhat kuvat niiden oikeille omistajille. Olin tyytyväinen tähän siivoukseen. Toivottavasti oli vastaanottajakin.
Näitä musta-valkokuvia en halua hävittää (ylin kuva on suuri taulu). Niissä on minun isäni lähihistoria. Tai mitenkään niin läheltä, 1800-luvun alusta. Mutta kunhan vielä näistä saan tiedon, kumpi pari näistä on vanhempi, niin voin esittellä lapsilleni heidän juurensa.
Itseäni ei henkilökohtaisesti sukututkimus kiinnosta, mutta joku on sellaisen tästä suvusta tehnyt ( alk. v. 1952 ). Taidan kirjoittaa samalla oman lähihistoriani kirjan tekijälle, korjata oman syntymäaikani ja lisätä nuorimmaisen.
Samalla lisään isäni ja hänen tätinsä kuolinajan. Pientä historiaa, mutta joskus joku saattaa kaivata juurikin näitä tietoja, jotka on sitten helppo tarkistaa Sulkavan suvun historiasta.
Kannan korteni kekoon ja mahdollistan näin kirjan uusintapainoksen, tämä omani on 3.painos, pysyvän kohdaltamme ajantasalla.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen seuraillut mielenkiintoista blogiasi. Tänään täältä sitten löytyi kuva kirjasta, joka on myös minun hyllyssäni vaikka en tiettävästi jälkipolviin kuulu, mutta sukututkimus on harrastus muiden "näpertelyjen" ohella. Hienoa ettet heittänyt kuvia roskiin vaan etsit niille omistajan. Meidän kaikkien pitäsi muistaa nimetä valokuvat ettei jäisi jälkeen "tuntemattomien" kuvia. Olen juuri nimeämässä äitini albumeissa olevia kuvia tosin osaa jää tunnistamatta, kun hän on lähes sokea. Huomenna ajelen Ikaalisiin sukututkijoiden kokoukseen, josta sukuni äidin puolelta on kotoisin.

Terveisin Pirjo

Sirkka kirjoitti...

Mielenkiintoista se sukututkimus.

Sirkka kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sirkka kirjoitti...

Poistin toisen kommentin, blogger lähetti sen nim. tuplana.