sunnuntai 4. elokuuta 2013

Uutta vanhaa sisustukseen

Tänä viikonloppunakin olisi ollut lähikirppiksen parkkipaikalla rompepäivät, mutta paree etten mene, kun aina löytyy jotain kivaa ostettavaa. Harakka, mikä harakka.
Tämän enkelilampetin ostin heinäkuun restaurantapäiviltä. Sen seinään asentaminen vain kesti kauan, yhden koukun kiinnittämiseen voi mennä yllättävän pitkä aika.
Myyjän kanssa arvioitiin tämän olevan 50- luvulta. Lampetin takana on merkintä Göteborg ja saattaa olla sarjanumerokin.
Aiemmin päivittämä kellokin on jo kotiutunut korjaajalta. Tämä ihanuus tikittää nyt pirtin seinässä kuin tupakello, äänekkäästi ja ajallaan.
Kellon hakupäivän aamuna tämä olisi jo ostettu. Joku muukin oli kiinnostunut tästä 100 - vuotiaasta ajan näyttäjästä.
Kellon taustalla on syvyyttä, koneisto on suojassa posliinitaulun takana. Messinkinen kehysrengas, sekä kellotaulu pestiin miedolla pesuaineella ennen koneiston paikalleen asennusta.
Kolmas ihanuus kotiutui meille heinäkuun lopulla. Kaunis pieni pöytävalaisin, jonka myyjä arveli olevan 40 - luvulta. Sulavalinjainen kaunotar vatii myös hiukan pesua ja johtoon uuden pistotulpan.
Messinkinen lampunjalka kaikkine kiemuroineen on ominta minua. En tykkää pelkistetystä, suoraviivaisesta, vaan kurvikkaista ja mielenkiintoa herättävistä muodoista, joissa ikä on pelkkää plussaa.
 Valaisin on ollut aiemmin seinälamppuna, siitä kielii jalkalevyssä oleva rautalankaviritys.
 Niin, että paree pysyä poissa kirpuilta ja rompepäiviltä. Joku on kuitenkin tuonut jonkin houkuttimen myyntiin ja minä heikkona ihmisenä sorrun sen sieltä ostamaan ;)


5 kommenttia:

satunNainen Paula kirjoitti...

Oi mitä ihanuuksia jälleen! Varsinkin tuo valaisin, ei voi(si meikäläinenkään) vastustaa!!

Hepsi kirjoitti...

Miten sinä aina löydätkin niin ihania ostoksia!

TeSa kirjoitti...

Oikea aika, oikea paikka..

möhönasu kirjoitti...

Kaunis tuo enkelilampetti :)

TeSa kirjoitti...

Kiitos, minäkin pidän tästä.