tiistai 6. tammikuuta 2015

Venyy ja venyy

 Loppiaisen ratoksi meillä ei näy joululle loppua. Kuusi olla möllöttää pirtin nurkassa, melko hyvässä hapessa vieläkin. 
Se saa olla vielä toistaiseksi omalla paikallaan, muun rekvisiitan olen siirrellyt menneinä päivinä pala kerrallaan uudistettuun vaatehuoneeseen. Pyysin saada joululle jatkoaikaa, jotta ehtisin tekemään sen kauan kaivatun loppusiivon kyseiseen paikkaan ihan kaikessa rauhassa. Ajatuksella. 
Näen itse mitä mihinkäkin tulee ja mikä ei tule enään ikinä takaisin. Vaatehuonerempassahan ei tullut yhtään lisäneliötä tilaan, vaikka huoneita erottava väliseinä poistettiin. Mutta jotain sieltä tuli näkyviin ja ne oli kauan kadoksissa olleet, lue sekaisuuden sekaan hukkuneet tilkkutyöt.
 Jouluksi nappasin yhdelle pöydälle vihreän ja hopeansävyisen liinan, joka on muinaismuisto ajalta, kun ompelin jotain. Ohut vanu tuo liinalle mukavaa pulleutta.
Jouluiset käsityöt siiryvät nyt omille paikoilleen ja tilalle tulevat valkoiset liinat.
 Yhden päivän tavoitteeni oli saada nukkekotitavaroilleni jokin muu tila kuin tytsin huoneen lattia. Tyttären käytössä ollut apteekkarinlipasto oli täynnä tytön vuosien takaisia aarteita, joihin en ole liiemmin koskenut, enkä saanut tyttöäkään siivoamaan omiaan pois, kun on kotona käynyt. 
Mihinkään aineistoon en puuttunut, mutta ulkoistin kaikki sellaisen materiaalin, jota en usko kenenkään enää kaipaavan. 
Talteen jätin kaiken kivan ja söpön, jota oletan tyttären tytön aikanaan pääsevän hiplaamaan. Jos äiteensä tulee, niin neito tulee olemaan melkoinen joulukuusi =)
Tyhjentynyt laatikosto ja sitä myöten huoneen yhden nurkan peittänyt suuri laatikkomäärä raikasti huonetta siinä määrin, että olin päivän päätteeksi itseeni todella tyytyväinen. Seuraava tavoitteeni onkin raivata jostain sellainen tila, että saan suuren nukkiksen sopimaan sisälle työstöä varten.
 Tyttären laatikostosta löytyi valtava määrä suitsukkeita. Sammutin kaikki tuoksukynttilät ja poltin koko päivän näitä tikkuja.
Kun miäs oli töissä ja nuorimmainen kaverillaan yökylässä, saatoin roihuttaa mielin määrin. Muut meillä ei näistä oikein tykkää.
Eiköhän tälle päivälle riitä tämä siivoaminen ja verhojen uudelleen ripustaminen.

2 kommenttia:

Päivikki kirjoitti...

Kauniin näköistä! Meillä on meneillään yläkerran vaatehuoneen kalustus = saadaan hyllyt vihdoinkin paikoilleen. Tällä hetkellä siellä kyllä vallitsee kaaos.

TeSa kirjoitti...

Kaaoksen keskellä pieni pilkahdus valmiista saa työn maistumaan.