keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Neljä kerrosta kylmälle lattialle

Vauvajuhliin tekemäni paketin sisältö oli valkoinen, johonka ehdin kuin ehdinkin valmistamaan kaikki suunnittelemani neuleet.
 Hiukan ennen vuodenvaihdetta neulomani pitsipeitto tuli viimeisteltyä valmiiksi. Ostin ruåttalaisesta suuren, 130 x 170 fleesipeiton, josta tuli pohjakangas.
Kipaisin työhuoneelta hakemaan ohutta vanua ja pirtiltä löytyi pala valkoista vuorikangasta. Päällimmäiseksi vielä valmis neulepeitto.
 Tikkasin koneella harvakseltaan kuvion pystysuunnassa kaikki neljä kerrosta yhteen. Hiukan alimmainen kerros ryppyyntyi. En tiedä saisiko perus Singeriin tikkauskehää? Jos olisin viitteliäs, olisin tikannut työn käsin.
 Leikkasin tikkauksen jälkeen vanun ja vuorikankaan pitsipeiton mittoihin ja alimmasta kerroksesta jätin reunakaitaleen verran käännettäväksi työn päälle.
Tikkasin reunuksen ja pyörittelin valmista työtä etsien nuppineuloja, joita ei päälle näkynyt, mutta pohjakangas paljasti niitä vielä olevan työssä kiinni.
 Hyödynsin fleesipeiton reunassa olevaa piparkakkureunusta, josta leikkasin kaitaleen, kieppasin löysästi kiinni ja ompelin reunakaitaleen kulmiin ruusukkeiksi.
Valmiin työn koko 1 x 0,85 m.
Valmiiseen työhön sain ideakuvan.
 Lahjapakettini sisälsi myös ostettua. 5 bodya, lähinnä vastasyntyneelle. Neljä kuolalappua, Iittalan Kastehelmipurkin vauvan topsyille. Pitsipeitto, neulehaalari ja lattiapeitto olivat miniän toivelistalla. Ja kaikki valmistui ajallaan.
Yhden peiton olen toimittanut jo aiemmin perille.
 Lahjapöydän paketeista löytyi monta pientä nuttua, housua, sukkaa ja yöpukua, jotka pesun jälkeen on kiva rauhassa lajitella omiin käyttökokoihin. Miniän äitiyslomakin alkaa tällä viikolla.
 Neuleita teen edelleen, vauvalankojen laatikon pinta ei liiemmin ole huvennut, monta suunnitelmaa ja pientä neulomusta on vielä aloittamatta.

 

8 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Ruåttalaiset fliisipeitot on monikäyttöisiä; mullahan punainen oli joulupöytäliinana ja nyt on tuollainen valkea-kiemurakuvioinen pöydällä. Koko on just aika hyvä. Edullinen ratkaisu.

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Aivan ihastuttava paketti! Olet kyllä täydellinen mummi <3

intsu kirjoitti...

Oi että mitä ihanuuksia paketista löytyy, Vauvajuttujen tekeminen on niin tosi kivaa!

sartsa kirjoitti...

Kivoja juttuja.
Peitosta tuli kaunis. Kulkee ehkä suvussa pitkään.

Aurinkokujalla kirjoitti...

Voi mahoton mitä kaikkea paketissa on. Olen eka kertaa sun blogissa ja olisin liittynyt lukijaksi, mutta en löytänyt mistä. Tykkään lukea kaikkia erilaisia blogeja. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille kommenteistanne!

Hepsi kirjoitti...

Vallan ihana ja runsas paketti! Ihana olet! =)

TeSa kirjoitti...

Kiitos Hepsi!