maanantai 18. huhtikuuta 2016

Maasälpä

Minähän innostun aika helposti tilaamaan uusia kässykirjoja, kun joku niitä suosittelee. Olen ajatellut, että kyllä minä joskus näistä jotain teen ja pikaisen selauksen jälkeen lykkään kirjan hyllyyn. Juu, ihan varmasti muistan omistavani opuksen.
Sain joululahjaksi ihanaa lankaa. Ei kuitenkaan kuvassa olevaa huivilankaa, mutta lankaa, josta ajattelen tekeväni huivin. 
Alkuvuodesta tein katsannon kirjahyllyyni ja haa, minullahan on oikeesti huivikirja! Veera Välimäen Huivileikki.
Taivas miten voi ihminen dementoitua. Kevään ajan olen selannut ja kelannut aikataulujani ja otin tämän välin neuloakseni edes yhden keväisen huivin. 
Puuvillaisena voin käyttää huivia lähes koko vuoden. Lankana tanskalainen Carolina ja Svarta Färet Tilda.
Ensinnä minun piti oppia uudet merkinnät ja sen jälkeen pääsin posottamaan aina oikeaa. Se on kivaa. 
Kaksi ensimmäistä kolmiota neuloin ohjeen mukaan, kolmannen tein kakkosen toistona.
Huivi kiepsahtaa kaulan ympärille letkeästi ja suojaa alati auton tuulettimen vuoksi kipeytyvää kurkkuani.
Vielä kuva ihanasta neuletakistani, jonka otin käyttöön ilmojen lämmittyä. Vuoritettuna takkia voisi pitää jo aiemmin keväällä.


5 kommenttia:

Raitalammas kirjoitti...

Huivissa on jännä rakenne. Minulla myös nuo neulekirjat tuppaavat unohtumaan hyllyyn, samoin neulelehdet. Ravelrysta löytyy niin paljon uusia ohjeita joka päivä, että pää on ihan pyörällä. Kaiken kukkuraksi ihanista blogeista saa uusia vinkkejä.

Saija kirjoitti...

Neuletakkisi on todella sievä, kaunis keväinen väritys! Tutulta kuulostaa tuo kirjojen hankinta, suurimmasta osasta en ole tehnyt mitään. Ehkä se on sitten vaan sitä silmänruokaa :)

AnneKa kirjoitti...

Mää on muutamaan kertaan elämäni aikana ostanut saman kirjan kahdesti, kun on päässyt unohtumaan, että omistan opuksen jo. Ihanat keväiset värit ja muutenkin upeita töitä. Mulla on viime vuosina aina keväällä tullut vihreään mieliteko, vaikka lapsena oli inhokkivärini.

Susien lampaat kirjoitti...

Pirtsakka huivi ja kaunis jakku :-) Onhan se hyvä omistaa muutama kässäkirja, itsellä kanssa muutama sellainen mikä on ollut pakko saada ja siltikään en ole vielä koskaan tehnyt yhtäkään niistä malleista. Tai oikeastaan nyt on eka puikoilla...

TeSa kirjoitti...

Kaunis kiitos teille kaikille.