sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Pitkähihaista tarvitaan aina

 Päivittelen tätä ajan kulua. Toukokuu, kiakkokisat, otin kisaneuleekseni pitsipuseron, joka valmistui viimeistä langanpäätä myöten valmiiksi. Päivitys jäi kiireen jalkoihin. 
Nakkasin valmiin paidan pyykkipinoon, pestään, kun on pestävää. 
Aika oli jättänyt jälkensä rulliin, jotka oli laitettu kiinni kuminauhoin. Lanka oli kondiksessa, kuminauhat ei. Kuvasin silittämättömänä, mutta ei tuo niin rypyssä ollutkaan. 
Pitkähihainen, lyhyt helmastaan. Tuleekohan käyttöön laisinkaan? 
Olen ostanut langan hamsteriaikaan, jolloin kaikki kivat langat oli saatava. Tähän lankaan olin kyllä katsonut ohjeenkin valmiiksi. Jostain syystä ohje ei ollutkaan mieluinen, lanka jäi käyttämättä.
 Sirdar Just Bamboo on 100 % bambu nauhalanka. Miellyttävää neuloa, varmasti pitääkin, mutta ihan älyttömän painava neule. 0, 580 kg! Helmaa ei voinut neuloa yhtään pidemmäksi, kun lankaa oli vain 0, 6 kg.
Mallineule on Kauneimmat käsityöt 2 / 2010, 2. Langantiheys täsmäsi hyvin valmiiseen ohjeeseen.  
 Tykkään tuosta siististä kaula-aukosta, jossa kavennukset nousee siististi myötäillen.
Olen ollut viimeiset kaksi viikkoa melkoisen flunssan kourissa. Jälkimmäinen viikko meni ilman ääntä, vain pieni pihinä.
Kävin sairaslomalla tekemässä yhtenä päivänä muutaman tunnin työrupeman ja lopun päivästä nukuin. Kuluneella viikolla en ottanut sairaslomaa, vaikka lääkäri suositteli. Lisälääkitys kyllä kelpasi. 
Aika on mennyt tukehtuessa yskään ja kipuiluun. Hiljaiseloa ja vesisateen pauhua ihmetellen viikonlopun rippeet käytetään kesäteatteriin.

4 kommenttia:

Päivikki kirjoitti...

Paita on todella kaunis! Mie en enää neulo muita kuin villaisia paitoja ja takkeja, koska niistä tulee liian painavia, eikä niitä ole mukavaa pitää. Mulla on yksi todella kaunis puuvillapaita, mutten tykkää pitää sitä painon vuoksi.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kaunis ja upea tuo neuleen pinta.

Saija kirjoitti...

Kaunis kesään sopiva neule! Tuppaa olemaan sama homma minulla kankaiden kanssa. Johonkin projektiin niitä on aikanaan ajatellut, mutta suunnitelmat muuttuvat. Ja varastot sen kuin kasvaa :)

TeSa kirjoitti...

Puuvillasta tehty neule on niin mukava nakata päälleen kesän talven, mutta langanvalintaa kannattaa miettiä.
Useammilla meillä taitaa olla tuo ostaminen nopeampaa kuin tekeminen ;)

Kiitos teille.