lauantai 6. elokuuta 2016

Puutarhakierros

 Huomenna sunnuntaina järjestetään viidennen kerran Avoimet puutarhat tapahtuma, johon osallistuu n. 500 puutarhaa.
Osallistukaa ja innostukaa näkemästänne. Haulla voi löytää itseään läheltä monta kivaa käyntikohdetta. Toivottavasti sääkin suosii.
 Päätin jo hyvissä ajoin keväällä, että me jätämme nämä karkelot tänä vuonna väliin. Ensimmäinen syy oli menneen talven tuhot ja toinen henkilökohtainen. Olen katsellut lähialueiden tarjontaa, kirjannut muutaman kohteen muistiin. Jos vaikka lähdettäis päiväajelulle.
 Omat tarhurin työt ovat jääneet vähän hunnigolle. Hupsista. Tomaatit kasvaa, avomaankurkuista olen tehnyt jo yhden sangollisen säilöön ja punaiset viinimarjat notkuu kypsinä ja poimimattomina.
 Pelakat innostuivat lopultakin kukkimaan. Otin aikaisin keväällä pistokkaat vanhoista karoista. Kukinta antoi odottaa itseään hyvän aikaa.
Mårbackani on jo viisi vuotta ollut hoidossani.
 Vuosien tauon jälkeen talon läheisyyteen on jälleen ilmestyneet mehiläispöntöt. Meillä on etuudestaan tuttua, että pihassa pörrää tavallista enemmän pölyttäjiä. Se on hyvä asia.
Miähen veli hoiti aikoinaan mehiläisiä, jotka tarjosi homman lopetettuaan minulle jatkot. Juu ei, kiitosta vaan.
Nämä ovat miniän sukulaisten hoidossa. Kaikki pöntöt ovat helposti hoidettavissa peltotien varrella.
 Kun hoidokit pysyvät omalla suunnallaan, minä voin olla levollisin mielin. En taitaisi kestää yhtään pistoa.
 Pihapiiriin on kuin varkain rehevöitynyt metsävadelmat. Vanha luhdin tausta, entinen puuliiterin pohja on jo tuottanut pakkaseen 10 ltr meheviä marjoja. Helppo noukkia pihapiirissä puhdas sato talteen.

2 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Kiva se on sun välillä käydä katsomassa muiden puutarhat. Omaasi näytät sitt taas vaikka ensi vuonna.
Onpas satoisaa sulla siellä. Ostin vadelmia ja petyin kun olivat mauttomia. Mulla ei täällä oikei ole puskia mistä mennä poimimaan. Kaunissaaressa on mutta kovin ryteikköistä on, keskelle puskia ei pääse millään ja siellähän ne parhaat marjat olisi.

TeSa kirjoitti...

Nänhän se on. Ei tarvinnut huhkia tätä päivää varten liiemmin.
Vadelmat on tänä kesänä suuria ja puhtaita. Harmi, että ostamasi on mauttomia.