torstai 21. syyskuuta 2017

Kesän muistelot

Ollaan jo menossa hyvää vauhtia kohti syksyä, mutta muutama kuvatallenne puutarhasta kesän kukkijoista on julkaisematta.
Olen alkanut haaveilemaan ruusuista, jotka kukkisivat koko kesän. Ensimmäiset kukkahankinnat ikinä, oli juurikin ruusut. Kun ne eivät menestyneet, otin tilalle pionit. 
Aina silloin tällöin kuitenkin erehdyn ostamaan ruusun, josta ajattelen olevan iloa ainakin yhden kesän.
Ja sitten tuleekin tällainen poikkeus, joka sinnittelee yli talven ja ilahduttaa olemassa olollaan keväällä. Pitkään kukkiva vaaleanpunainen kaunotar sai ylleen jatkuvat vesisateet, mutta kukki kauniisti, avaten monet nuput.
Malvat ja sormustinkukka pitävät seuraa.
Paistoi se aurinkokin ajoittain.
Pitkästä aikaa laitoin kesäkukat myös huvimajan seinustalle. Jostain syystä yksi neljästä laatikosta oli paiskoontunut alas, rikkoen laatikon, kukat kyllä pysyivät ehjinä.
Jokainen altakasteleva laatikko oli eri sävyinen.
Samoin kukat. Tähtisilmästä löytyy monta kivaa väriyhdistelmää. Vaikka päivä olisi pilvinen, kukinnon lehden alapuoli on myös kaunista katsottavaa.
Kun muistaa poistaa näistäkin jo kukkineet kukinnot, saa iloita koko kasvukauden värikkäistä silmistä.
Sormustinkukat ottivat nokkiinsa toissa talvena niin ettei rönsyjä näkynyt missään viime kesänä. Jokunen siemen on onneksi säilynyt, sillä tänä kesänä nousi muutamat kukkavarret korkeuksiin.
Kellokukka
 Vaikka kesä oli myöhässä ja sateinen, pidin sitä onnistuneena ja kasvun kannalta hyvänä. Vesi ja lämpö rehevöittivät kasvustoa niin, ettei kukkapenkkeihin jäänyt liiemmin tyhjää tilaa.




5 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Aivan upeita kesäkukkijoita! Ihana, että on löytynyt yksi ruusukin, joka siellä sinnittelee. Minä istutan aina haudoilta tuodut äitienpäiväruusut mökillä samaan paikkaan ja siinä ne kukkivat muutaman kesän. Nyt sain pojalta ja miniältä 50-vuotislahjaksi suviruusun, joka alkoi kukkia vielä uudelleen, kun otin sen sisälle ja ajattelin, että se pitää viedä myös sinne mökille, jos kukkisi siellä toisenakin kesänä tai sitten istutan sen kukinnan jälkeen omalle pihalle. Muuten en paljon istuttele, koska koira juoksee pienellä pihalla ja olemme paljon vapaa-aikana mökillä, niin montaa pihaa ei jaksa hoitaa.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Upeita kesäkuvia. Minun mieleen kesä jäi kylmänä ja sateisena. Kukkaset eivät kukkineen kuten muulloin. Minulla taitaa olla huono viherpeukalo. Toisin on sinun peukalosi laita.

Päden paja kirjoitti...

Oi miten ihania kesäkuvia! Tuli niin kiva kesäinen tuulahdus tästä postauksesta:)😍 Miten tämä kesä aina sujahtaakin niin nopsasti..taisi koko Suomessa olla melkoisen surkea ja sateinen kesä! Ensi kesänä sitten kaksin verroin parempi:) Mukavaa syksyistä viikkoa sinne♥

TeSa kirjoitti...

Kyllähän täälläki jatkuva vesisade oli, mutta ajattelen positiivisesti, oli kuitenkin kesä!

TeSa kirjoitti...

Kiitos ma-te.