sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Mosaiikki

Kun oikein ottaa ja rauhoittuu niin kyllähän sitä valmiiksi saa. Podin viikolla taas vanhoja muistoja, eli epämääräisen kamalaa päänsärkyä, enkä ollut päästä sängystä ylös laisinkaan. Jostain unen ja kivun sekalaisesta olosta toivuttuani, kaadoin pari pussillista soft glass mosaiikin palasia tarjottimelle, joka on ollut vuoroaan odottamassa monen monituista vuotta.
Lisäksi olin ostanut pienen pussillisen pyöreitä ja kaksi pussillista pieniä neliöitäkin. Siinä ees taas siirrellessäni palasia tarjotin näytti täyttyvän niin, että ylimääräisiä piti kauhoa lopussa pois. Vai pitikö?
Ei. Eihän nämä tiivistä muodostelmastaan huolimatta meinanneet riittääkään, vaan minun piti alkaa irrottelemaan kolmioita pois ja lisäämään pieniä palasia. Melkoinen palapeli tästä olikin tulossa.
Tarjottimessa on pohjavärinä hiukan rusehtava sävy, jonka miäs on pyynnöstäni valkaissut. Pohjasta alkoi irtoamaan valkoinen maali, kun sain levitettyä liiman aina pieninä erinä. Mielessä kävi jo ajatus, että imaiseeko valkoinen sauma-aine liiman irrottaman värin?
Onneksi ei näin käynyt. Sain saumattua työn heti seuraavana päivänä ja pikkaisen korjailin sitä vielä sitä seuraavana. Lasinpalojen viherrys tulee valmiissa työssä hyvin näkyviin.

7 kommenttia:

Tiinatei kirjoitti...

Kaunis mosaiikkipinta!

Intsu kirjoitti...

Niin hieno tarjotin nyt. Mosaiikkien kanssa värkkääminen on tosi hauskaa.

Sartsa kirjoitti...

Ihmeellisen kaunista jo pelkkinä palasinakin ja nyt käyttöesineenä.

TeSa kirjoitti...

Valmiit palat ja muodot nopeuttavat työskentelyä.

Ulla kirjoitti...

Kekseliäs oot! Ei juohu miulla mieleen, mihin kaikkeen vois lasinpaloja käyttee!

liisan kotona kirjoitti...

Sinulta näyttää sujuvan työ kuin työ ja materiaali. Hieno tuli tarjottimesta.

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille. Tämäkin kuuluu osaamisalaani.