perjantai 11. toukokuuta 2018

Rottinki

 Tänään on saanut nukkua aamusta himppasen pidempään. Eilen, helatorstaina, oltiin töissä, jolloin perjantaista tuli vapaapäivä. Aurinko helotti kirkkaalta taivaalta heti aamusta ja pää on täynnä tekemättömiä töitä. Kodin pintaremppa etenee hyvin hitaasti. 
Maalasin viikolla kaksi rottinkikoria, jotka ovat olleet pitkään osana kodin sisustusta. Pyöreän säilyttimen olen saanut vanhemmiltani nuorena plikkana. Olen käyttänyt tätä yöpöytänä ja nykyään lankakorina/ työtasona neulepaikallani. Korin pinta on pysynyt vuosia hyvässä kunnossa. Korjautin joskus sen kannen samalla tekijällä, joka teki tuon toisen korin.
Isomman korin sisus on täyttynyt lasten lapasista, sukista ja pipoista. Sittemmin käyttö on vähentynyt, mutta yhä se hoitaa virkansa täydellisesti. 
Kori on niin tukeva, että sitä voi käyttää myös istuimena. Siksipä otin myös tämän päivitykseen ja sipaisin pari kerrosta maalia pintaan.
Kun eteisessä ei ole enää siivouskaappia, jonka uumeniin saattoi laittaa kaiken ylimääräisen, hävisi myös kauppakassien säilytin.
 Tähän koriin mahtuu hyvin moneen lähtöön kulkevat kangaskassit ja uudessa purkkamaisessa lookissaan nivoutuu hyvin eteisen saman sävyiseen seinään.

5 kommenttia:

Tuula - Villatuta kirjoitti...

Kauniit ja käytännöllist korit sinulla siellä.
Sinne mahtuu vaikka mitä. Leppoisaa viikonloppua sinulle:)

Intsu kirjoitti...

Voi minullakin on kaksi rottinkikoria. Molemmat ovat pyöreitä ja vain toinen on valkoinen. Nyt tulikin mieleeni sinun inspiroimana,että voishan sen toisenkin maalata valkoiseksi sitten joskus..

TeSa kirjoitti...

Olen aiemminkin maalannut rottinki- tai lastukoreja. Se kellastunut ja väsyneen näköinen tumma pinta ei inspiroi yhtään.

Saija kirjoitti...

Niistähän tuli fressit!

TeSa kirjoitti...

Tykkään!