tiistai 26. lokakuuta 2021

Syysloma

 Syysloma mahdollistaa aina pienen irtioton arjesta, kun  iltatyö on viikon tauolla. Päivätyöstä onnisti ottaa vapaata ja mehän lähdimme liikkeelle. Tein hiukan etukäteissuunnitelmia, miäs myös, mutta hänen katsomansa kohde on avoinna vain matkailun ruuhka-aikaan. 

Halusin käydä Hollolassa Finnmarin myymälässä, joka on tehtaanmyymälä. Nähtävää ja hypisteltävää oli monessa eri huoneessa. Oli niin syksyä, tulevaa joulua ja somisteita ympärivuotiseen käyttöön. Nähdä kerralla näin paljon oli melko hengästyttävää. Jalottelutauoko ei ollut kovin pitkä, kun olimme jo taas tienpäällä.

Rankkasade siivitti matkaamme, joten pukeutua Myy-mekkoon oli oiva valinta. 
Syksyn myötä asuvalinta on yleensä musta. 
- Täällä pitää mennä käymään. 
Korian ABCn Novitan tehtaanmyymälä ja lähes jokainen nainen tuli lankapussin kanssa ovissa vastaan. Ai, ai, jäikö minulle mitään? No toki jäi. Kotimatkalla käydessämme oli pölytkin imetty 2.laadun korista.
Olimme iltamyöhään perillä kohteessamme Saimaan kylpylässä Lappeenrannassa. Huoneistomme oli Villas, jossa oli kaikki tarpeellinen. Tosin emme paljon ehtineet olla paikoillamme, kun halusimme taas nähdä ja kokea.
Ostimme kylpylärannekkeet koko viikonlopuksi ja heti kun saimme laukut huoneeseen, uikkarit esiin ja altaalle! Voi mikä rentouttava elämys pitkän ajomatkan jälkeen päästä lämpimiin vesiin. 
Ehdimme olla pari tuntia altailla ennen valomerkkiä ja aamusta heti takaisin. Kävimme myös savusaunassa, jossa saimme olla pitkään kahdestaan. 
Huoneiston sauna
Vaikka meillä oli keittiö käytössämme, hyödynsimme valmista ja menimme molempina aamuina aamiaispöytään muiden mukana. Sinne saavuimme heti seitsemältä, kun väkeä oli vielä vähän liikkeellä. 
Näin vältimme suuret ihmismassat, pääsimme ensimmäisten joukossa altaille ja sitten kylille. Kun korona sulki kaiken matkailun, olin niin ryytynyt. Olin halunnu päästä juurikin tänne ja nyt kun se oli turvallista, olin ihan onnesta pyöreänä.
 Puolen tunnin välein keskuspiazzan värivaloin ja suihkulähtein ilahduttava vesidisko on niin riemastuttavaa katsella, että sitä ottaa mielellään hyvän asennon ihmiskeittimessä ja katselee lasten riemua, vesisuihkuja väisteleviä aikuisia ja arvuuttelee, kuka sai eniten vettä nenuunsa =)
Kun ottaa kaiken ilon ostamastaan rannekkeesta, tulee sitä käyttää kahdesti päivässä, kun se on mahdollista. Tai ainakin aikaisin aamusta ja myöhään illasta. Me ehdimme neljästi altaille ja se oli maksimimäärä minkä kroppa kesti kuivumatta rusinaksi.
Joko mennään taas?
Imatra on niin lähellä, että se oli kiva käydä katsomassa. Sade oli tauolla, tai sitä ei ainakaan tullut edellisten päivien tapaan.
Kotikulmilta alkoi tulemaan kuvia lumisista maisemista, ja ne näytti uskomattoman kauniilta. Täällä nautimme kauniista syksystä ja Saimaasta, Suomen suurimman järven läheisyydestä.
Täällä ei lumi maalaillut maisemaa talviseksi, vaan syksyn väripalettiin.
Imatra, Virkkuukoukkunen ja iloinen puheensorina. Kävin, kiersin, katselin ja tein pieniä hankintoja. 
Kaupungin keskustassa on paljon tyhjiä liiketiloja. Näky on harmillinen. Saman huomaa meidän kylillä. Matkailijana sitä etsii ensisijaisesti pieniä liikkeitä, joita voi tukea tekemällä hankintoja.
Säästimme suuren nälän kylpylän buffettiin, josta söimme maittavan ja täyttävän päivällisen. Kuvan patsaalla ei ole mitään tekemistä nauttimaamme annokseen, mutta patsas herätti hilpeyttä, kun se oli välillä käännetty näin päin, välillä noin päin. Joillakin oli ilo sisustaa valmiiksi sisustettuja tiloja =) =)
Kotiin lähtiessämme ilmassa oli pakkasen tuntua ja olihan sitä, kun lähes kaikkien autojen ikkunat ja ovien tiivisteet oli jäässä. Villapaitaa ylle ja pienelle happihyppelylle ennen kotimatkaa. 
En arvannut kokeilla veden lämpötilaa, kun tuuli puhalsi navakasti ja puhelimen näytössä luki tuntuu kuin -5'. Hrrr!!
Matkalla ryytyy aina, vaikka pitäisi olla levollinen ja rentoutunut olo. Loman jälkeen olisi hyvä olla ainakin päivän vapaa, mutta eipä ollut, ei. Tein heti pitkän päivän, kun maanantaina on kurssi-ilta. 

6 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Mä jo kovasti odotin sinun päivitystä ja arvasin,että sitä on varmaan rouva päässyt herransa kanssa syyslomalle. Hieno loma teillä tuntuu olleen. On ollut näkemistä ja tekemistä.

Puikko, koukku ja ompelukone kirjoitti...

Voi kuinka ihanaa olisikaan päästä piiitkästä aikaan kylpylään. Ihana irtiotto teillä on ollut.

Sartsa kirjoitti...

Vaikuttaa kummalliselta, että on syysloma, eikä kuitenkaan ole. Onneksi sait vapaita toisestakin hommasta! Minulla on tämän päivän jälkeen viikko lomaa.
En tiennytkään, että Hollolassa on tehtaanmyymälä. Pitää joskus mennä käymään.
Käväisitte meidänkin kulmilla ;)
Me kun mennään "kylpylään", niin eihän me yleensä mennä sinne itse kylpylään ;D

TeSa kirjoitti...

Kolmen päivän lyhytloma piristi hyvinkin. Vaikkakin loman jälkeen pitäisi olla pakollinen lomapäivä matkasta toentumiseen.
Ajattelin Sartsa sinua, kun ajoimme ohi.

Saija kirjoitti...

Nostan kyllä hattua miehellesi kun hän tulee mukaasi sinulle tärkeisiin kauppoihin. Vaikkei säät suosineet niin kivaa vaikutti kuitekin olleen :)

TeSa kirjoitti...

Kiitos Saija. Meillä nämä menot on yhtäjalkaa tai ei ollenkaan.