tiistai 13. syyskuuta 2022

Vaate

Nyt kun kesä mennyt on 🎶🎶🎶
Luonnon oma väripaletti siirtyy ruskan sävyihin, niin minäkin. Kesäinen garderobi siirtyy sivuun ja tilalle tulee pidemmät hihat ja puntit. Otin silityslaudan ja -raudan, litran vettä ja siirryin kohteeseen.
Nostin kesäiset sivuun ja hain kaapistani ihanat lämpimät paidat, hameet ja housut esille.
Syksyn lapsi mä oon 🎶🎶🎶
Otin kesällä käyttööni yhden makuuhuoneen seinänvierustan, johon ostin vaaterekin. Rekistä näen ja saan helposti otettua päivittäiset vaatteet käyttööni valmiiksi silitettyinä. 
Tästä käytännöstä tuli niin toimiva, että silittelen heti pestyt vaatteet henkareille ja viikkaan loput kaappiin, kun en ota käyttöön.
Ihan kaikki vaatteet ei ole vain kausivaatteita, vaan käytän monia yläosia ympäri vuoden lisäten kerroksia päälle. 
Paksut neuleet järjestelin jo keväällä lipaston laatikoihin ilmavasti ja helposti valittavaksi päivittäisen tarpeen mukaan. 
Viikonloppuna etsin vielä kivat neulehuivit, silkkiset ihoa vasten tulevat pehmeät huivit, pipat ja käsineet esille, ettei aamusta tule kiire niidenkään etsimiseen.
Oma työni ei mahdollista kikkailla vaatevalinnoilla, vain työpaita on omakustannettava. On kuitenkin kiva saada tuoda esiin omaa persoonallisuuttaan omilla valinnoillaan, vaikka vain kauppamatkalla.
Ihan parasta tässä vaatteiden mullaamisessa on se kierrätys. Jos ei kiinnosta, laita pois. 

Olen ostanut kesällä kirppikseltä pellavaisen turkooosin tunikan, joka ei nyt ollenkaan ole väreiltään minun paletissa. Kokeilin ensin värjätä sen harmaalla, jolloin väri vain sammui, mutta ei poistunut. 

Toiseen värjäykseen ostin fuksian ja nyt sain lilan tunikan. Tämä on jo paljon siedettävämpi. Kunhan tuunailen tunikaa hiukan väriä enemmän, saan tästä iltatyöhöni siistin asun paitani päälle. Sotken, värjään ja rikon talven aikana aina muutaman työpaidan lasikursseilla, mutta jos saisin tällä asulla paidoista pitkäkestoisempia suojaamalla ne.

6 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

En mitenkään ehdi kommentoida postauksiasi. Kaikki kyllä luen, ehkä vähän jälkijunassakin, ja kaikissa on aina kivoja, kauniita kuvia.
Mulla jäi kesällä esim yhdet pellavahousut kokonaan käyttämättä ku oli niin lämmintä. Ja itse neulottu toppikin meni ilman käyttöä kesävaatelaatikkoon ja kellariin.

Semmonen uutinen oli eilen, että Espoon Bauhausiin tuli myyntiin niitä osittain valkolehtisiä monsteroita. Hinta 220,- euroa !! ja ne on suojattu varashälyttimillä. Se hälytin oli siis se uutinen. Kasvi on niin pieni vielä, että helposti saattaa sujahtaa laukkuun ja kassan ohi.

Puikoillanikin kirjoitti...

Syksy on niin ihanaa aikaa, että se pitää ottaa vastaan juuri noin juhlavasti ja silitysrauta kädessä, niin kuin olet tehnytkin. Minä en ole vielä vastaavaan ryhtynyt, kun on ollut kovin lämmintä ja vaikka nyt luvattiinkin säätyypin muuttuvan uskon, että tästä vielä lämmin syksy tulee. Jännä nähdä, mutta pitkähihaiset ovat vielä laatikossa.

Irma kirjoitti...

Vaaterekkisysteemi on mullakin käytössä. Tosin pidän siinä vain vaatetta joka on ollut hetken päällä ja voi käyttää toisenkin kerran ennen pyykkäystä. Ymmärrän systeemisi kun olet noin toimelias että voit tuosta vaan napata vaalleen yllesi enenpiä miettimättä. Kun ei työelämä enää haittaa arjen kulkua on aikaa etsiä sopivat vaatteet menoihin;)

Saija kirjoitti...

Olen aina haaveillut näistä rekkisysteemeistä. Siitä on helppo valita ja näyttää huoneessakin kivalta.

enkulinkäsityöt kirjoitti...

Minulla siirtyy vaatekaapissa kesä ylähyllylle ja syksy helposti löytyväksi nenän korkeudelle. Pitääkin konmaritella taas kaappi uuteen uskoon. Pesussa ovat jotenkin ihmeellisesti kutistuneet kaikki.

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille kaikille kivoista kommenteista.