perjantai 10. maaliskuuta 2023

Pipat tyttölöille

 Tänä vuonna on matkalaukut täytetty jo kolme kertaa. Se tietää aina matkakässyä, joka pitää olla helposti käsiteltävä, nopeasti käsistään laskettava, eikä sen kanssa täydy kuvioida yhtään mitään. Pienet neuleet on joskus olla suuriakin, kun pyörittelin kuskin riemuksi halk.2 m virkattua pöytäliinaa, joka oli kuulemma hiukan ylimitoitettu kuskin näköalueelle. Ymmärrän. Olen tuosta oppinut ja nykyään teen vain pieniä töitä.

Kevään matkoilla on ollut näppärät ohuet peruspipat pikkumimmeille. Näihin ei ole kulunut lankaa kuin 50 g/ pipa. Langat olen lajitellut lattialle kaatamastani lankakorista, jonka pinta on jo laskenut hyvää vauhtia.
Joustimen neulon joko 2, 5 mm tai 3 mm puikoilla, sileän 3, 5 mm neliskanttisilla. Kun lanka on loppumaisillaan, päättelen muutaman kerroksen aikana sädekavennuksella. 
Ostin kesällä Hämeenpuiston markkinoilta kätevän kässykorin, joka on kapea. Se mahtuu hyvin jalkoihini, pysyy pystyssä ja on tarpeeksi tiivis, ettei puikot pääse sen kyljistä pois. Talvimärkyys matolla ei haittaa, kun pohja kestää kosteutta. Eikä siitäkään ole haittaa, että tämä on tosi kaunis, helppo nakata olkapäälle siistein nahkaremmein.

5 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Peruspipoja tarvitsee aina. Kivan näköinen kori.

Sartsa kirjoitti...

Kätevä kori, monessa asiassa sopivaksi mietitty. Pipot on hempeät ja monta vierekkäin on erityisen hyvännäköistä :) Minä en oikein autossa pysty paljon neulomaan, enkä yleensä yritäkään.
Aiemman jutun pusero, sekä malli ovat komeita :)

*VEKKI* kirjoitti...

Söpöisiä

Nila kirjoitti...

Kivat pipat . Minäkin kudon joskus matkalla mummolaan matka kun kestää sen seitsämän tuntia pysähdyksineen . Jotain helppoa minäkin silloin väsään .Kiva tuo sinun korisi pitää minunkin katsoa jotain vastaavaa .

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos kaikille.