sunnuntai 1. lokakuuta 2023

Hiiret ei hypi pöydille

 Olen saanut tällaisia kauniita yksittäisiä keramiikkalaattoja askartelujani varten. Mallikappaleita laatikossa on vain yksi / kuvio ja niissä on painettu teksti, joten ei näistä ihan seinään ole neliöittäin laittaa pintaa, mutta yhden valitsen, kun maalasin saamani viinilaatikon pintoja. Suunnitelmissa on tehdä kirjastohiirille isompi koti johon mahtuu Kristiinalta saamani vintagekalusteet

Taas mennään ajatuksen voimalla, mittaillaan, käännetään ja väännetään, mutta aina vaan valmista tuppaa tulemaan, kun kaikki osat loksahtaa kohdilleen. Olen nyt käyttänyt lähes kaikki kalkkimaalini, enkä aio ihan heti ostaa lisää, vaan seuraavaksi tyhjennän akryylimaalituubejani. Valkoinen on hyvä pohja, jonka päälle voin tapetoida, liimata, kuvioida, maalata uutta pintaa tai antaa jäädä ihan sellaisenaan. Kuitenkin pienen kodin kalusteista, tekstiileistä ja esineistä tulee paljon värejä ja lisää sävyjä.

Hiiret valtaavat talon jossain vaiheessa, ne eivät hypi pöydille, vaan asustavat kirjastossani siivosti.

Pienellä aasinsillalla päästään viikonlopun kivaan tapahtumaan, joka on vielä tänään käynnissä.
Ihmeellinen pieni maailma-messutapahtuma Espoon Otahallissa, jossa kävin eilen. Miäs odotti ulkona autolla tai kävi välillä kävelemässä. Oletan, että minulla meni noin kaksi tuntia, en pitänyt kiirettä, vaan kiertelin ja tein harkittuja hankintoja. Olin niin tyytyväinen löytöihini, että oli heti kotiin tultuamme avattava paketit ja laitettava osa paikoilleen. Kuvasin ostokseni ja niissä näkyy myyjien tiedot.

Ilmaispöydästä

Tämän talon halusin päästä näkemää. Pekka Helynen, Huurunhovi on upeaa käsityötä, luovuutta ja taituruutta. Tapahtumassa on nukkekodit, pienoisrautatiet, legot, muovimallit, autoradat, pienoisautot, vanhat leikkikalut ja keräily. 100 osastoa paljon mielenkiintoista katsottavaa ja tietysti ostettavaa. En ollut uskoa silmiäni, kun ensimmäiseksi näin jouluosaston. Ihan parasta aloittaa tästä ajatellen omaa nukkekotiani, joka on vain ja ainoastaan jouluinen koti. Jumiuduin tähän ja tyhjensin markkinarahastostani ison loven tämän pöydän kassaan 😃
Koska olimme matkalla taas, poikkesimme Tuusulassa Koiramäen Pajutallille. Täällä kurpitsat ja syksyn sävyt valtaavat pihan. Jos menomatkalla olimme useamman sadealueen alla, niin täällä paistoi aurinko, ilma oli kuulas ja kaunis. 


Lehdet putoilivat puista, mutta vielä on paljon pudottavaa. 
Seurasimme laskeutuvien koneiden ylilentoja, joista kuvasin tämän yhden matalaa lentoa.
Kiiruhdimme vielä Iittalaan, Lasimäen Linnanrouvan lankakauppaan, josta tein vähäseltään, kröhöm, ostoksia. Pässinpää ja Toijalan Pellavapuotikin piti vilkaista. 
TERHI

7 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Ihan henkeä salpasi se hieno Huurunhovi. Hyvät ostokset, ja ilmeisen harkitut. Jännityksellä odotan miten vintaget tulevat esille ;)

TeSa kirjoitti...

Moni upea työ jäi kuvaamatta. Hienoa kädentaitoa ja asiantuntemusta.
Täytyy vähän mittailla miten saan kaikki mallattua kohdilleen.

*VEKKI* kirjoitti...

Miten upeita ja uskomattoman taitavasti tehtyjä.

Repolainen kirjoitti...

Siis APUA.... odotan innolla "Hiirien hyppimistä!"
Ja tuollaiseen minimaailmaan - en kyllä ole koskaan tohtinut mihinkään "nukkekoteilijoiden" tapahtumaan, kun omat piiperrykseni on niin alkeellisia... mutta minitavaroita millaoin kortteihin, albumeihin tai hökkeleihini kyllä mieluusti "tekaisen"
Tuossa yksi ehkä onnistunein...
https://repolainenreissaa.blogspot.com/2020/04/aidillein-mina-muiston-tein.html

Teit ihania hankintoja... kutkuttaa niin nähdä mitä niistä syntyy.
Ja pakko kysyä kuinka kauan Tuusulassa on tuo Kurpitsa maailma "auki"
Ensi viikonloppuna suuntaamme sinnepäin fanittamaan lapsenlapsen futista... josko samalla reisulla.

Halikon Kurpitsaviikot avautuu 9.10. https://kurpitsaviikot.fi/
Siellä olemme tavanneet käydä joka vuosi...

Viime vuoden kurpitsa-taidetta
https://repolainenreissaa.blogspot.com/2022/10/vikkela-viikonloppu.html

TeSa kirjoitti...

Käsistään taitavia tekijöitä. Paljon yksittäiskappaleits ja uniikkeja.
Koiramäessä oli vielä hyvinkin kurpitsoja tarjolla, joten luulen juhlien jatkuvan.

Saija kirjoitti...

Uskomattoman hienoja pieniä juttuja, todella taidokasta.

TeSa kirjoitti...

Ajankulua on vaikea mitata isompiin projekteihin ja mikä roudaaminen näiden kanssa onkaan.