sunnuntai 30. elokuuta 2009

Lisää kerrostumaa


Huh hulinaa ja vauhdikasta menoa. Sitähän tämä mennyt viikonloppu on pitänyt sisällään. Menoa, ettei ehdi tai malta syömässä käydä.
Älkää nyt vain hermostuko jatkuvista luhtikuvista, tämä asia vain on meillä niin päällänsä, että muutaman kuvan aion taas vilauttaa, vaikka loputkin lukijat katoaisi!
Perjantain jälkeen on tapahtunut suuri muutos huoneissa, ne ovat täyttyneet. Niihin on raahattu, roudattu, hikeä puskien siirretty, mittailtu ja taas käännetty jos vaikka minkälaista tavaraa.

Ei romua, kuten minulle sanottiin, vaan suurella tunteella kerättyjä ja säästettyä historiaa.
Tänään laitettiin useita työkaluja kiinni seiniin, kyllä siinä mieli oli nöyrä, kun mietti millaisilla työkaluilla tätäkin tilaa aikanaan on hoidettu.
Ei ollut sähköisiä vempaimia, puuntyöstöön käytetyt käsityökalut ovat hienosti ja harkiten tehty.
Justeerit oli pitkiä ja voin vain kuvitella ne kylmät talvet, kun lunta oli kainaloon saakka ja metsähommiin lähdettiin silavaa leivän päällä.

Hevosta "valjastettiin" pihamaalla ja kyllä minulta nauru pääsi, kun monta käsiparia pyöritti länkiä ja suitsia, olisi siinä nopeampi hevonen ehtinyt pitkälle ennen valjastustamme.
Rekiä on tällä hetkellä kaksi, molemmat saivat oman valjastuksen.
Kottikärrykaupalla on siirretty varastoistamme pesua varten tavaraa, jopa tytön poikaystävä ehätti kysymään mistä me niitä niin paljon oikein löydetään kaiken aikaa.
Hyvät varastot, melko suojaisat ja tilavat.

Onneksi meillä on miähen kanssa molemmilla ollut yhteinen haave tässä projektissa. Ilman toistamme, ei näin isoon työhön olisi kumpikaan ryhtynyt. Siinä on pitänyt pönkätä toinen toistaan, kannustaa ja olla hiukan hirren päässä jelppinäkin.
Tämä kaikki on tehty kunnioituksesta mennyttä sukupolvea kohtaan, ja tämä kaikki jää jälkeen meidän omille lapsillemme.

Tämä kauniin pyyheliinapeiton voitin Vuokon jo lopetusta blogista.
Hänen kauniisti kirjoma liina pääsi koristamaan luhdin alakerran seinää.
Uutta historiaa vanhan rinnalle.

17 kommenttia:

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Ihania kuvia luhdista ja mukavia juttuja ..ei noilla ainakaan minua saa karkoitetuksi näiltä sivuilta...päin vastoin.....

Anonyymi kirjoitti...

On siinä ollut taas työntäyteinen viikonloppu.Hienolta näyttää. äiti

eija kirjoitti...

Hienolta näyttää, raaskitko ryijynkin tuonne laittaa... kaunis sekin on. Tuo pyyheliinapeite on ihana, just sopiva luhtiinne ;D

Vuokko kirjoitti...

Siellähän on vanhat aarteet hyvässä hoidossa, en minäkään kyllästy näihin postauksiisi.
ja kas vain, tutunnäköinen pyyheliinapeitekin on löytänyt telineensä :)

AnniKainen kirjoitti...

Ai miten hieno luhti teillä, ihailen :)

AnneKa kirjoitti...

Minusta on ihana katsella kuinka teidän luhtiprojektinne on edistynyt. Ihania vilahduksia menneisyydestä.

Päivikki kirjoitti...

Onpa teillä hieno paikka! Kunnioitettavaa säilyttää menneiden sukupolvien työ.
Lisää tällaista!

intsu kirjoitti...

Voi kertakaikkiaan kuinka upea se on kun kaikki tulee paikoilleen. Minäpä saan ylpeillä noille toisille blogikavereille,kun olen käynyt siellä :D Hirveesti hommaa sulla kaiken aikaa ja kyllä se niin on, että sulla täytyy olla vuorokaudessa 50 tuntia!!!! Käypäs kurkkaamassa blogiini, oisko siellä sulle jotain.

Nicole kirjoitti...

Ihana luhti täynnä aarteita, kyllä näitä kuvia jaksaa katsella ;).
Oikein mukavaa viikkoa sinulle!

Leena kirjoitti...

Tätä luhti-projektia olen tässä ihmetellyt ja ihaillut. Suurta kunnioitusta tunnen teitä molempia kohtaan, kun olette tällaiseen ryhtyneet. Kunpa kaikki antaisivatkin menneille sukupolville arvoa, kukin tavallaan, niin maailma olisi pehmeämpi paikka asua.

Matleena kirjoitti...

Kyllä näitä kuvia jaksaa katsella! :) Tulikin mieleen, että pitäisi päästä oikein paikan päälle katsomaan. Ja siitä sitten heräsi kysymys, aiotteko pitää tuon kaiken vain itsellänne ihailtavana vai avaatteko ovet kaiken kansan tulla katsomaan ja ihmettelemään.

Pirena kirjoitti...

Taas niin paljon juttua ja kauniita kuvia, kun en hetkeen ole ehtinyt vierailemaan.

Megi kirjoitti...

Ihana rauhoittumispaikka. Ryijy erityisesti kuvissa kiinnitti huomioni. Ryijyt kun kovasti kiinnostaisi itseänikin. Onko sinulla tietoa tuon ryijyn nimestä?

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten kauniita esineitä! Tuo ryijy sykähdytti eritoten, juuri sellainen jonkalainen on minulla haaveissa tähän omaan tupaan. Nuo kaikki vanhat tarve-esineet ovat myös kauniita. Itse sain eräältä vanhalta rouvalta kaksi vanhaa sukkulaa, oli niitä palamaan viemässä, olivat itseasiassa jo muiden roskien joukossa. Hän ei nähnyt niissä mitään arvoa "kun ovat jo niin tummuneitakin ja kolhuja täynnä" Minulle niillä on suuri arvo, ovat minun silmiin hyvin hyvin kauniita. Nyt koristavat minun käsityökammariani :) Esittelethän lisää vanhoja aarteitasi! -NooraV

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille ihan kaikille.
Kiitos myös miähen puolesta.

En osaa sanoa ryijylle nimeä, mutta taitaa olla aika vanha malli.

Ninnu kirjoitti...

Ihanan rosoisen kauniita luhtikuvia! Pidän kaikesta vanhasta ja arvostan sitä. Näissä kuvissa silmä lepää ja kirjoituksiasi on mukava lukea.

TeSa kirjoitti...

Kuvissa oleva ryijy on Sammaleen kukka.
http://www.ryijypalvelu-rp.fi/ryijyvalikoima7.php