tiistai 4. toukokuuta 2010

NaavapartaMikä ihana hiljaisuus!
Kuuluu vain haravan rapina, tauoton puheensorina ja naapurista vasaran pauke. Ei autoja, eikä jatkuvaa liikennettä.
Toisaalta naapurista tulee vieno savun haju, liekö lämmittävät saunaa.
Korva lepää ja hermo.
Eilen saimme vauhdin päälle ja siivosimme kolmesta kukkamaasta kuivat oksat. Yleensä olen yrittänyt saada äitienpäivään mennessä etupihan siistiksi, nyt se on jo tehtynä.Kukissa on mahdottoman pienet alut, muutama krookus kukkii lehtien alla. Ainoastaan kahdessa aikaisin kukkivassa pionissa on hyvät alut, noin 10 cm.
Vanhat pihamännyt eivät paljon roskaa, käpyjä on niukalti ja kuivia oksia kourallinen.Sitä vastoin kukkamailla on sellainen sekamelska, ettei tiedä mistä kulmasta sitä taas aloittaisi.
- Mikä tässä kukkii?
- Ööö, en muista.
- Saako sen katkaista?
Miten voikaan unohtua kukkien nimet talven aikana, mutta kohta niiden noustua maanpinnalle, tulevat nimet muistiin.Kahdella kärryllä ja hyvällä määrällä ämpäreitä pärjää pitkän aikaa, kun kärräri raapii tiensyrjän ojia.Piha kohentuu hetkessä, ja kukinnot ovat valmiina uuteen kasvukauteen.
Ilahduttavan vähän myyrän tuhoja, ja ikäviä koloja. Jokunen pesä löytyy kasvuston seasta, mutta huomattavasti vähemmän kuin viime keväänä.

Uusia kukkamaita perustetaan tänäkin kesänä ja vanhoihin perennapenkkeihin pitää hankkia taimia.Ehkä pioni, yksi tai ....

Aina tulee markkinoille kokeiltavia uutuuksia. Posti kantaa mainoksia, joista mieli tekisi lähemmin tutustua moniin uutuuksiin.
Työmatkani ihanuus, Pinsiön taimitarha, alkaa houkuttelemaan kauniilla näytetarhallaan.
Ah, kyllä kesä on ihanaa aikaa.Antaa naavan kasvaa puhtaassa ympäristössä.


7 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Minäkin eilen illalla putsasin yhden kukkapenkin ja haravoin toisenkin. Ihana Esikkoni meillä merkkaa aina huolella vihkoon, mitä kasvaa missäkin (ihan niinkuin minäkin oon tehnyt). Muuten ei kyllä yhtän muistais. =)

Sirkka kirjoitti...

Sinulla onkin varsinainen houkutus työmatkan varrella, tämä taimitarha! On se hienoa aikaa tämä kevät, kun kasvukausi on alkamassa. Itsekin olen ollut siistimishommissa. Pitäisi kyllä kirjoittaa ja piirtää muistiin, mitä missäkin on kasvamassa kuten edellä mainittiin, mutta kun ei ehdi tehdä heti ja sitten se unohtuu.

Heleena kirjoitti...

Perennapenkkien siivous on mielenkiintoista tarkkailua, miten nikin kukka on talvehtinut. Saa jännityksellä odottaa nouseeko jotain. Jouluruusussani näyttäisi olevan jotain elämää vai onko sittenkään.

tia kirjoitti...

Nyt on pihat jo kuivuneet että voi haravoida, meilläkin pieni osa vielä putsaamatta. Kukkia alkaa putkahdella ja samaa unohtamista on täälläkin ollut ;-)

sibylla kirjoitti...

Kiitos onnitteluista! Se tosi vanha :))

Nina kirjoitti...

Pihaa on tosiaan saanut nyt ihan urakalla rapsutella ja hiljakseen valmista jälkeä syntyykin.
Aina sitä jotakin uutta olisi pihaan kiva kehitellä ja niinpä minullakin yksi nurkkaus kaipaa uusia tuulia istutukseen.
Mukava -tunnelmainen postaus!

Iloista äitienpäivän viikonloppua!

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille.
Kukkamaiden siivouskierros on tehty tältä keväältä ensimmäisen kerran.
Kasvu edistyy joka päivä, kohta muistan ne loputkin kukinnot ;)