perjantai 28. toukokuuta 2010

Sataa, sataa ...


Tällä viikolla en ole päässyt yhtään nauttimaan pihasta, iltapäivisin kotiin tultuani on aina satanut, paitsi sitten tänään, kun on muuta puuhaa illaksi.
Kunhan ne helteet taas palaavat, rikkaruohot puskevat pitkää vartta, ja minä, minä se ravaan ämpäreideni kanssa kukkamaalta toiselle. Photobucket
Työtä ja iloa on riittänyt näiden kahden ruukunkin kanssa.
Ensin kukat kituivat viikonpäivät pirtillä, aikapula ja huono muisti pitivät kukat kuivana.

Ruukutuksen jälkeen innoissani kannoin uudet ruukkuni piha - aidanteelle, jossa orvokit peittyvät lumeen. Pah ja pahus!Nypin huonot kukinnot sekä nuput pois ja jätin komeudet vihertämään. Hetken ruukut ehtivät olla vanhalla kasvihuoneellakin, kunnes uudet nuput alkoivat työntymään esiin. Taas ruukut siirrettiin omille paikoilleen. Viikko hellettä saa minkä tahansa kukkasen virkistymään, kunnes alkoi nämä vesisateet.


Nyt nuo reppanat luulivat muuttuneensa lumpeiksi ja taas ruukut siirrettiin suojiin.
En edes viitsinyt kantaa näitä aidanteelle kuvattavaksi, kuistin suojissa sain ihan hyvän otoksen ja kysehän on näistä keväällä viimetöikseni tehdyistä keramiikkaruukuista.
Molemmat ruukut halkesivat yläosistaan jo raakapoltossa, mutta ei enempää lasituksessa.
Jos pääsen syksyllä jatkamaan harrastusta, teen ensitöikseni ainakin kaksi lisää aidanteen tyhjille telineille. On se hyvä, että tänne Pohjolan oloihin on saatu kylmän kestäviä kasveja. Kesäkukkani odottavat suojissa. Muutaman olen jo ostanut, mutta en ole vieläkään niitä tuonut pihalle.

Nuorimmainen kävi tä
nään tutustumassa tuleviin luokkakavereihinsa ja kouluun. Vielä on viikko jäljellä alakoulua ja sitten alkaa loma. Kylläpä tämä aika kuluu nopsasti.

4 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Hauska kuva!
Kauniita ilmoja kaipaillaan täälläkin.
Hyvää viikonloppua!

pirle kirjoitti...

Lumoavan värisiä kukkakuvia!

Sirkka kirjoitti...

Hauska kuva puutarhanhoitajasta! Sellaisa näkymiä on näihin aikoihin ympäri Suomea, kuvittelisin! Sellaista sisään ja ulos kantamista se on toukokuun ajan kukkien ja taimien kanssa. Mutta työmäärää ei lasketa, vaan eletään toivossa, että se lämpökin vielä tulee. Mielenkiintoista tuo ruukkujen itse tekeminen, pitääköhän meikäläisenkin mennä jollekin kurssille oppimaan konstin.

KristiinaS kirjoitti...

Onpas orvokeilla ollut vaiherikasta elämää.
Paljon oli luettavaa kertynyt, ja hienoja kirppislöytöjä. Mutta sun uus lasipaja on tosi upea, passaa siinä taiteilla.