sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Airsoftia koko yön


Harvoilla syntymäpäivillä väki viihtyy kakkua ja kahvia pidempään. Mutta näistä juhlista ei monikaan poistunut ennen puoltapäivää, tänään.
Kutsuun oli merkitty, että ole paikalla la 3. 7 klo 19.30 - ja sitä aikaa noudatti kaikki. Osa oli ottanut mukaansa teltan, makuupussin ja alustan lähes kaikki.Kyseessä oli nuoremman syntymäpäiväjuhlinnan huipennus, yösoftaus eli airsoft.
Tätä oli suunniteltu jo pitkään. Soviteltu yhden kaverin kesälomamatkaan sopivaksi ja odotettu yhden kaverin keuhkokuumeen parantumista.
Pojan puhelin pärisi jatkuvasti ja facelinjat olivat kuumina, kun tulevan yön tapahtumia mietittiin.
Porukka jakaantui kahtia, siis leirejäkin pystytettiin kaksi. Onneksi naapurit olivat myötämieleisiä poikien yötapahtumaan, kun paikalla oli 13 innokasta pelaajaa, iältään 12 - 21 v.

Säännöt annettiin kaikille yhtäaikaa, sovittiin selkeät aluerajat, sekä naapureita muistutettiin vielä yömyöhään jatkuvasta tapahtumasta.Aseiden tehot ja lähiampumaetäisyydet tarkistettiin ja sitten katsottiin kaikkien suojavarustukset.
Pelisäännöissä on tarkat ohjeistukset esim. nuorten käyttämistä maskeista.
Pelialueena oli metsikköä, sekä peltoa, joidenka välissä kulki yleinen tie.
Rakennuksia emme antaneet pelikäyttöön, vaikkakin se olisi tehnyt pelistä vieläkin mielenkiintoisemman. Halusimme suojata vanhoja ikkunoita muuhun käyttöön. Ehdimme välillä tehdä pientä haastattelua pojille, jotka tuntuivat viihtyvän vallan mainiosti. Pelinkulkuun emme vaikuttaneet mitenkään, välillä muonitimme nälkäistä joukkuetta, joka osuman saatuaan joutui poistumaan pelialueelta joko teltalle tai tankkauspisteeseen.

Paikalla oli myös tarkkailijoita, jotka seurasivat pelin kulkua henkeä haukkoen, tai ihmettelemällä, miten teltta - alueen saa niin nopeasti sekaisin.
Osa otti katsomapaikan hiukan korkeammalta, talon katolta.
Kuulat sinkoilivat, pojat ryömivät ja rymysivät lähes koko yön.

Vanhemmisto halusi nukkumaan yöllä puoli kahden aikaan, silloin nuorimmainen haki vielä pitkähihaisen paidan päällensä ja ilmoitti pelien jatkuvan aamu kolmeen.03.30 heräsin, kun ulko - ovi aukesi avattiin varovasti. Yksi pelaajista oli saanut sen verran pahan allergisen reaktion heinistä, ettei pystynyt nukkumaan teltassa. Hänet ohjasimme suihkuun ja sijasimme pedin pirtille.
Eipä tuokaan kauaa ehtinyt sisällä nukkumaan, kun hetken pelitauko loppui klo 06. 00 jatkuneeseen peliin, jolloin toinen ryhmä teki aamuhyökkäyksen toiseen leiriin. Ja taas oli pelit käynnissä.
Softauskutsussa oli myös maininta, että jokainen ottaa oman aamupalan mukaansa, ne olivatkin tarpeen, kun parin tunnen yöunet olivat nukuttu.
Useamman pienpelin jälkeen grilli lämpeni aamu kymmeneltä, lämmin hiukopala teki kauppansa ja mehuakin kului useita litroja.
Helle piti pojat hiestä märkinä ja kotiin viemisinä olikin isot kassilliset likapyykkiä.


Mäki hiljeni lopulta puoleen päivään mennessä, vanhemmat hakivat omiaan pois.Nuorimmaisemme lähti yhdelle mökille
uimaan, vanhin poikamme lähti jo kukonlaulun aikaan paljon suurempiin peleihin. Ja luulen, että osa pelaajista meni päiväunille kotiinsa.
Kolmatta viikkoa jatkuneet Snetun synttärit ovat tältä vuodelta nyt juhlittu! Kun tämän menneen yön tapahtumia muistellaan vielä pitkään, tulee varmasti ensinnä mieleen kuinka fiksuja ja mukavia poikia kaikki pelaajat ovat. Heille ei tarvinnut kertaakaan huomauttaa mistään, vaan kaikki sujui mallikkaasti. Hienoa!
Tosin, ne omat yöunet jäivät vain muutamaan tuntiin - ilman asetta,

13 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Wau!

Katrir kirjoitti...

Upea juttu! Ikimuistoiset synttärit!

Matleena kirjoitti...

Tuosta softauksesta - vai mitä se olikaan - en ymmärrä juuri mitään, mutta sen ymmärrän että oli tosi upeat synttärit! :)

MariL kirjoitti...

Mulle tulee tuosta lajista mieleen aina se, kun vuosia sitten menin eräänä sunnuntaiaamuna kirkkoon (kanttoriksi siis), niin suntio vauhkona selitti, miten oli edellisiltana nähnyt sotilaita pitämässä hyökkäysharjoituksia läheisessä metsässä ja niillä oli ollut sellaisia värikuulia, ja hän oli ottanut yhden talteenkin. Että kuulemma hyökkäävät kohta pitäjään (n. 2800 asukkaan pikkukylä ;) ), ensimmäisenä seurakuntatalolle kaappaamaan kirkkoherran ja siitä heti kunnantalolle kaappaamaan kunnanjohtajan. :D Ja ihan tosissaan oli tämä suntio! :D No, minä lähdin kyllä siitä työpaikasta aika äkkiä pois, tämä suntio kun ei ollut edes kaikkein hulluimmasta päästä työyhteisössä... ;) Mutta taisi tuosta samasta pelistä olla kyse. :)

Anonyymi kirjoitti...

WAU! Tuosta on varmasti joka poika ikukade!

pirle kirjoitti...

Tosi mukava juttu, että oli KIVVAA! Onnittelut vielä juniorille.

Villanne kirjoitti...

Upeat synttärit!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on pojan synttärit saanut oikein huipennuksen kavereittensa kanssa.Nämä juhlat säilyvät varmaan kauan mielessä. äiti

Susi kirjoitti...

No johan olikin hienot synttärit :D Varmasti riittää pojilla tarinaa tästä pitkään! Hieno tapahtuma varmasti :D Tuo alin kuva sai hätkähdyksen aikaan...näyttää aivan mun veljenpojalta...piti katsoa tarkkaan ja selittää itselle, että ei, ei se ole Konsta ;D

Heleena kirjoitti...

Kuvissakin on niin paljon tunnelmaa, että takuulla on ollut hauskat ja muistoissa säilyvät synttärit päivänsankarille ja kaikille mukana olleille!

Päivikki kirjoitti...

Hauskat synttärit!

Sartsa kirjoitti...

Mukava läpivalaisu tapahtumaan! :D Kivoja kuvakulmia. Noi on etenkin pojille niin tärkeitä juttuja ja muistavat varmaan läpi elämän.
Meillä vanhin vietti viikonlopun Turun lähellä boffailemassa. Näkyi sielä kuvissa tyttöjäkin, joskin harvakseltaan.

TeSa kirjoitti...

Oli miellä väsynyt juhlija sunnuntai - iltana, mutta nuoruus voitti.
Samaa väsymystä oli havaittavissa muissakin pelaajien perheissä.

Tässä pelissä panoksina ovat pienet muovikuulat, ei värikuulat.
Muutoin hauska tarina.