tiistai 29. marraskuuta 2011

Jouluruusu


Arvaa mitä näin, kun katsoin ikkunasta ulos?
Ei sieltä tonttu kurkkinut, vaan jouluruusuni aloitti kukintansa.
Jo toisen kerran tänä vuonna saan ihailla tätä kaunotarta, jonka olen istuttanut etupihan pihlajan alle, siihen vuorenkilven lehden viereen muutama vuosi sitten. Vieressä oleva toinen jouluruusuntaimi kyllä vihertää, mutta ei kuki.
Jotain on valmistumassa puikoiltakin. Kunhan saan viimeistelyt tehtyä, saan yhden pitkäaikaisen haaveeni esiteltyä.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No, voi ruusujen ruusu!äiti

Eija kirjoitti...

Hieno, kaunis ja kukinta onkin nyt paikallaan tähän aikaan, ei vielä lunta onneksi. Olet taas tosi paljon hienoja juttuja tehnyt, kaunis tuubihuivi:)

Matleena kirjoitti...

Oi ihanaa jouluruususi kukkii! :) Niin se joillakin, minulla se kuivettui kukkapenkkiin. Kuivalla kankalla kun asutaan, niin laiska kastelija ei saanut pidettyä sitä hengissä. Mutta siellä teillähän onkin puutarhuri parempaa sorttia kuin täällä.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Ihanaa! Oletko siirtänyt purkista pihaan vai ihan vartavasten istuttanut tahi siemenistä kylvänyt?
Tarkoitan siis kysyä, että jos nyt ostan lähikaupasta jouluruusun, saisinko sen rehottamaan (hyvällä onnella) vielä tulevinakin jouluina pihassa?

Sirkka kirjoitti...

Juu minäkin olen ihastellut ulkosalla jouluruusujeni kukintaa ja nyt saan ihailla myös sinun luonasi!
Minä olen istuttanut alunperin useita vuosia sitten ensimmäisen oisko jo nyt 11 vuosi menossa jouluruusun pihallemme ja se kukki vuoden ympäri useita vuosia, juu u lumen allakin ja kerran eräs rouvas henkilö sanoi, että se on oikea hän kävi koittamassa!
Nyttemmin niitä on jo aikas lailla siellä sun täällä ja tällä hetkellä on ulkona ikkuna laudallakin pari kukassa. Rakastan niitä!
Tiedän että ne ovat hyvin myrkyllisiä, mutta en aio syödä niitä!

Sinulla on kaunista tulihan tehtyä tulossa...ja niin kauniita kuvia olivat kaikki joita nyt katselin tällä kierroksella, kiitos sinulle.

Unknown kirjoitti...

Voi miten ihanasti ruusu sinut palkitsi :)

Nina kirjoitti...

Voi että, jouluruusut ovat haaveissani, tulin istuttaneeksi syksyllä niiden taimia sinne tänne pihaa ja toivon kovasti heidän viihtyvän ja kukkivan. Sain puutarhaystävältäni niitä, oli kylvänyt siemenistä.

Kauniilta näyttää näin hieman varovaisestikin nähtynä tuo uusin tekeleesi. Upeat värit jälleen! :-D

seijap kirjoitti...

Voi, sinä viherpeukalo. Minulla on ulkona kaksi jouluruusua, eikä kukan kukkaa ole ollut pihalla. Täytyy kuitenkin huomenna valoisaan aikaan käydä katsomassa,jos...

TeSa kirjoitti...

Eipä täällä puutarhuri ole paljon taimen hyväksi huhkinut, mutta kenties kasvuolosuhteet ovat onnistuneet, ainakin yhden taimen kohdalla.
Jos vain saa pidettyä kukan juuriston kunnossa kevääseen saakka, voi jouluruusun istuttaa pihalle pakkasten mentyä ja odottaa sen jatkavan elämäänsä siellä.
Tosin ei tämä taida ihan joka paikassa viihtyä.

Vuokko kirjoitti...

Auts, luonto ihan sekaisin näistä ihmeellisistä sääilmiöistä...

Melkein hengissä täällä. Rutistus sinulle, ystäväin

TeSa kirjoitti...

Vuokko, olet ollut ajatuksissani.

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Josko kokeilisin, viihtyisikö meidän pihassamme...