perjantai 28. kesäkuuta 2013

Ruuasta askarteluun

Sadonkorjuu raparperista on suoritettu kertaallisesti. Suurimmat lehdet olivat kooltaan 0.70 x 1.00 m.
Varret käytettiin ihanaan mehuun, keittämättä valmista, sekä piirakkaan, jota leivoin monta pellillistä. 
Lehdet käytettiin betonitöihin. Ensinnä kasattiin hiekkakakkuja ja soviteltiin lehtiä.
Lisää korkeutta hiekkakakkuihin.
Muutaman päivän jälkeen käänneltiin valmis astinlaatta ja kaksi vesiallasta.
Lehden pinta on takertunut kunnolla betonin pintaan. Ensinnä kunnon harjaus, porakoneeseen kunnollinen putsausharja ja lehdistä on jäljellä kaunis pinta valmiissa työssä.
Vesialtaissa ei käytetty suurimpia lehtiä, jotta ne säilyisivät paremmin ehjinä.
Astinlaatta asennettiin luhdin eteen, tarpeeksi syvälle, jotta ruohonleikkurinterät eivät kilahda pintaan kiinni.
Loppukesästä nurmi peittää asennushiekan, jolloin näkösälle jää vain betonilaatta, kuten toisen oven edustalla.


8 kommenttia:

Sirkka kirjoitti...

Kauniita esineitä aherruksen jälkeen. Iloa pitkäksi aikaa.

Eila kirjoitti...

Onpas ihania nuo raparperilaatat ja vesialtaat!

ArmiL kirjoitti...

Vautsi vau mikä pihalaatta:)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Uskomattoman kaunis. Ihanaa viikonloppua Sinulle

TeSa kirjoitti...

=)

Taina kirjoitti...

kiitos tästä postauksesta. Olen ajatellut tekeväni noita astinlaattoja, nyt selvisi, miten se tapahtuu.

TeSa kirjoitti...

Huom!
Suuriin laattoihin ja vesialtaisiin tulee laittaa verkkoa, jotta työ pysyy valmiina kasassa.

Lehden pinta kannattaa käsitellä esim.ruokaöljyllä ennen valua, että sen saa helposti irti valun jälkeen. muutoin joutuu skrapaamaan.

Anne-Mari kirjoitti...

Ihanat laatat, WAU!