keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Elämästäni tuli suuri seikkailu

Tai niin siinä kirjan kannessa luki. Kirja on painettu vuonna - 44, eli hyvän kellertävän patinan on ehtinyt jo saamaan päällensä.

Minulla ei ole mitään tunnesiteitä lukukirjoja kohtaan. En ole koskaan halunnut yhtäkään kirjahyllyä pirtille. Olikin aikoinaan helppo siirtää kaikki opukset työhuoneeseen ja sieltä laatikoihin loppukesästä. Tuli nimittäin mitta täyteen.

Yksikään kirja ei ollut tarttunut kenenkään käteen vuosiin. Hyllyn peitti pöly ja jokainen tyhjä kolo oli täytetty työhöni liittyvillä tavaroillani.

Tarjosimme miähen kanssa kahteen eri divariin kirjoja, mutta kummassakin oli sama vastaus, ei kiitos.
Nyt kirjat ovat laatikoissa odottamassa menoa. Mihin?
En tiedä.

Muutaman dippasin betoniin, kun tein pienen kirjatornin. Loput ovat odottaneet siirtoa. Kirja-askartelu on ollut opistojen ja askartelupiirien suosiossa, mutta enpä ole lämmennyt niihin. Omatoimisesti aloitin ja tein korttitelineen.

Kuukkeloin kirja-askarteluja ja aloitin sivujen kääntelyn. 361 napakkaa, paksua kellertävää sivua. Pätkä pitsiä, yksi lautasliinarengas, nappeja, kaksi posliiniperhosta ja paljon kuumaliimaa ja helmiä.

7 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Sä sit osaat tehdä kaikesta kaunista.
Mulla on muutama kirja hyllyssä mutta enemmän hyllyssä on valokuva-albumeita kuin kirjoja. KIrjastosta lainaan minkä haluan lukea.
Kirjoista revitään kannet sekajätteeseen ja sivut paperijätteeseen, näin täälläpäin neuvotaan kirjoista eroon haluavia toimimaan.

Nina kirjoitti...

Voi ja minä niin rakastan kirjoja! Ja varsinkin vanhat kirjat on niin ihania. Jos uutta kotia ei löydy niin täällä ainakin otetaan ilolla vastaan kirjakuorma. Mukavaa keskiviikko päivää!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana todella. Olen käyttänyt tuunaukseen kirppiskirjoja, joihin ei ole tunnesidettä. Saatan tehdä niistä joskus atc-korttipohjien taustoja. Omat kirjahelmeni luen ja luen uudelleen ja uudelleen

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos

Olemme kouluvuosien päätteeksi repineet kirjoista kannet ja loput nakattu lehtilootaan. Mutta nyt on kirjoja niin paljon, että en ala tähän hommaan.
Jos Nina olet halukas ottamaan kirjat vastaan, saat ne.
Niissä ei ole montaa näin vanhaa kirjaa. Suurin osa on kirjakerhon kuukaudenkirja.

Omat säästämisen arvoiset kirjat olen pitänyt tallessa, kässykirjat ihan kädenulottuvilla.

Eija kirjoitti...

Hieno kirja-askartelu. Olen tekemässä samaa homaa poitsun avokin vanhemmille joululahjaksi. Kivaa puuhaa, vaikka en ole mikään askartelutyyppi. Muutama kirja on vintissä säilössä. Kirjat kuuntelen nykyään cd:ltä mikä onkin tosi kätevää.

TeSa kirjoitti...

Kiitos Eija.

sartsa kirjoitti...

Ompa hienosti koristeltu.