perjantai 18. joulukuuta 2015

Vihreät pallot eivät riittäneet

 Voiko tälle mitään? Tälle siivouspuuhaamiselle? Päädyin penkomaan vaatehuoneen joulukoristelaatikot, kun katselin männä iltana pätkän videota kuinka helposti pesulahenkari taipuu joulupallokranssiksi.
Viime joulun alla katselin ihanan runsaita ja kauniisti sävytettyjä joulupallokuusia, mutta ne onneksi jäi kokeilematta. 
Nyt ei olisi ollut liiemmin palloja tähän työhön jäljellä.
 Meillä on ollut eri jouluina eri värit käytössä, mutta viime vuosina olen laittanut tarjolle vain valkoisen, hopean ja kirkkaat koristeet. Muut joulun sävyt löytyvät pöydiltä, kukkaruukkujen pinnoilta ja valosarjojen vierestä.
Siksipä vihreät pallot joutivat askartelukäyttöön, paitsi että, ne eivät riittäneet alkuunsakkaan.
 Nuorimmainen kävi oikomassa alasimen päällä pesulahenkarista mutkat suoriksi, että sain aloittaa pallojen asettelun. Otin vuoroin kullan sävyn, vuoroin vihreän ja kieppasin pallot rautalankaan. Mies väänsi pihdeillä tiukat mutkat lankojen päihin, ettei rautalanka pinkaise auki.
 Lopuksi kiepautin pitkän kellonauhan pallojen lomitse.
Koko komeus (kauheus) nostettiin kullanvärisellä ketjunauhalla paikoilleen.
 Joulun ajan sää taitaa olla tällä hetkellä suuri puheenaihe. Tai ainakin ihmettelyn aihe. Luvassa oleva ennätyslämmin viikonloppu, jopa + 10', saa kyllä kaikkoamaan nuoskalumen rippeetkin. Mutta en anna sen vaivata joulunvalmisteluja. Koppasin kaksi kevään vihreää timangityynyä eilisellä kauppareissulla kilpailemaan pallokranssin kimmaluksesta telkkuhuoneeseen.
 Mahtipontinen kynttilälyhty on upea, mutta korkeutensa vuoksi majailee yleensä lattialla. Tässähän on lisää kimallusta helminauhoissaan.
 Korttiteline on alkanut täyttymään heti alkuviikosta joulutervehdyksillä. Arvannette, että sanon tuolle pikku tonttuselle heit aina kuvan nähdessäni.
 Lämpöä ja valoa teidän jouluvalmisteluihinne.

4 kommenttia:

satunnainen Paula kirjoitti...

Upea kranssi!!

KristiinaS kirjoitti...

Kiitos kiitos, valoa kaivataan. Kivasti kortit asettuu tuohon uuten telineeseen. Juu, kyllä heit ja pus-pus tuli pikkutontulle ohimennen sanottua. On nuo pienet niin söpöjä katsella ja kuunnella, jatkuvaa uutta ilmassa.

Saija kirjoitti...

Meilläkin on ollut noita teemavärejä jouluna. On tainnut mennä kirppikselle joutavat pallot, harmi, upea kranssi niistä tulisi!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana kranssi. Minulla on muutamasta pallosta lähtenyt osa foliosta pois. Nehän voisinkin laittaa tämmöiseen kranssiin. Kaunis idea. Minä olen semmoinen höpsö, että ostan vain uusia koristeita ja säästän vanhat. Ihanaa muistella menneitä jouluja ja ripustaa kuuseen koristeita. Kuusen yläoksalla kiikkuu minun ja mieheni ensimmäisen joulun joulupallo. Pallo on vuodelta 1974 ja tärkein kaikista.