perjantai 20. huhtikuuta 2018

Leveä pitsihuivi

 Olen selannut vanhoja neulelehtiä ja laittanut merkin, jos kiinnostava neule tai virkkaus löytyy. Merkattujen lehtien pino on aika korkea, kaikkea kivaa toteuttamiskelpoista on tullut vastaan. Joitakin lehtiä selatessani on pitänyt katsoa, että kuka kyseisen lehden on tilannut meille, kun kaikki ohjeet lehden sivuilla tuntuu ihan uusilta.
Myönnän, että kiireisinä aikoina minulta menee paljon lehtiä lukemattomiin pinoihin ihan vain pikaisella läpiselaamisella. Sitten ihmettelen sosiaalisen median kohkaamisesta joidenkin ohjeiden kohdalla, mistä ne nyt on niin tohkeissaan. Tällä hetkellä taitaa olla se lohikäärmeenpyrstö-huivi suuressa suosiossa.
 Omat pienet jutut tuntuvat merkityksellisiltä juuri nyt. Siinä sivutuotteena valmistuu aina jotain, kun antaa ajan kulua. Iltaisin olen neulonut suuren pitsihuvin, 87 x 186, jonka kaaripitsi on ajaton ja melko helppo oppia. Tosin viikon neuletauon aikana jokin lukko töksähti päälle, eikä kuvio mennyt jakeluun. 
Ohje löytyy Kotiliesi käsityöt 1 /2017, 41. 
Lankana Hjerte Garn Blend bamboo. Lanka on luirua, mutta miellyttävää neuloa. Huivistakin tuli vetelä, mutta asettuu mukavasti hartioille ja siihen on ihana kietoutua vaikka kesäiltoina.
 Kävimme eilen Tampereella tutustumassa uuteen Kauppakeskus Ratinaan. Hieno rakennus, paljon valoa ja ilmavuutta. Parkkihalli on tilava ja ilmanlaadultaan hyvä. 
Minä pidin siitä, että samassa tilassa on tarvitsemani, eikä täydy poukkoilla pitkin poikin Pirkanmaata. Tässä paikassa lyhyen kävelymatkan päässä on paljon nähtävää, koettavaa ja ihmeteltävää. 
Täällä on rakennusaikana betonipesty autonikin, kun humu parkkeerasi laina-autonsa työpäiväksi kosteaan tilaan.

6 kommenttia:

Tiiu/Puutarhahetki kirjoitti...

Todella kaunis huivi ja ihanan värinen lanka! Aurinkoista viikonloppua!

Sartsa kirjoitti...

Jahas. Mitäs nyt tuli tehtyä. Sivutyönä. :) Huivi näyttää jo kuvassa pehmeältä ja vähän kiiltävältäkin. Varmaankin miellyttävää ihoa vasten.
Miä en oo tehny yhtään huivia pitkään aikaan ja nyt on alkanu vähän tuntua, että semmosenkin vois taas joskus tehä. Nyt on meneillään vissiin ikuisuusprojekti villatakin kanssa.

Tuula - Villatuta kirjoitti...

Aivan ihana huivi ja niin kauniskuvioinen♥

Saija kirjoitti...

Kauniin värinen lanka!!! Olen ajanut useasti Ratinan ohi viime viikkoina, kun käyn katsomassa vanhempiani. Täytyyhän se käydä katsastamassa jossain vaiheessa.

liisan kotona kirjoitti...

Onpa kaunis kuvio huivissasi :) Olenkin lukenut, että sinne on tullut uusi ostoskeskus. Joskohan kesän mittaan tulisi siellä poikettua. Mukavaa sunnuntaita :)

TeSa kirjoitti...

Kiitos kaikille.