maanantai 28. lokakuuta 2019

Kiinanruusu

Olemme saaneet ihastella tätä kiinanruusun kukkimista vain kaksi kertaa aiemmin, kun on aukaissut kauniin keltaisen kukintonsa. Viherkasvinahan tämä on hyvinvoipa ja yleensä sen saa helposti kukkimaankin. Lisävaloa se saa näin kaamoksessa kattoon asennetuista kukkavaloista ja multaa olen vaihtanut tai lisännyt tarvittaessa. 
Huomasin kyllä nuppuvaiheen, mutta enpä arvannut, että näin meidät yllättää. Pian kamera tänne!
Kuvasin, ihastelin, varovasti kääntelin ja pyrin saamaan luonnonvalon tuoman sävyn kuviini. Vain yksi auennut kukka, mutta miten se saikaan osakseen huomiota!
Laitoin kuvan näkyviin facen huonekasviryhmään ja muutamassa päivässä kukka sai 2, 8 t tykkäystä, paljon kommentteja osakseen. Eikä syyttä. Onhan tämä todella kaunis, jokin hybridi. Geenimuunnos? Ehkä. Tai sitten pyrkii takaisin alkuperäiseen väriinsä, punaiseen, kuten kommenteissa luki. Mielenkiinnolla odotetaan seuraavaa kukintoa.
Heteissä on myös molemmat sävyt. Kukinta itsessään ei kestänyt montaa päivää. Hyvä, että ehdimme sen syyloman jälkeen näkemään.
Ensimmäiset syystähdet, eli princettiat, on jo tulleet kauppoihin. Pidän enemmän näiden sävyistä, kuin perinteistestä joulunpunaisesta. Valkoinen on taas ihan oma juttunsa. Pienet ja sievän tuuheat kukkaset, jotka eivät vie liikaa huomiota.
Kestävä kukinto, kun pitää mullan tasaisen kosteana, eikä kylmetä kukkaa. Olen joskus saanut putoamaan kaikki joulutähden lehdet, ja se kävi äkkiä!
Kerroksellinen asetelema, jossa alimmaisena kaunis hedelmävati ja sisustuskaupasta ostettu sinkkivati.
Jonain aurinkoisena päivänä kuvasin pirtin viherkasveja, johonka sain ujuteltua lomalta tuodut muitta mutkitta muiden joukkoon.
Kunhan kulku loppuu terassille, saadaan oven edustakin ottaa käyttöön kasveille. Jokin helposti siirrettävä ruukku tai alunen, jonka saa keveästi siirrettyä sivuun.
Hyvää uutta viikkoa kaikille,

7 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Sinulla onkin paljon kauniita viherkasveja,mutta tuo kiinanruusu on huippu. En ole koskaan nähnyt tuollaista kaksiväristä kukintoa. Minun omassani on to aniliininpunainen sävy. Kukkii kyllä usein,mutta kovin montaa päivää ei kukinto kestä.

Sartsa kirjoitti...

HUI mikä ruukku alinna! :O
Luulin, että oli joku kaksvärinen lajike, mut olikin teille itelleenkin yllätys. Hieno on, erikoinen!

Kati kirjoitti...

Jopas oli erikoinen kukka kiinanruuusussasi! Tosi jännittävää!

Liisa kirjoitti...

ihana ylläri!!,kaunis!!!!
ja tuo viimeinen kuva,huippuihana ruukku:)
Mukavaa viikkoa,ja iloisia touhuja:))

*VEKKI* kirjoitti...

Kyllä kukat on ihania. Mahtava kukka. Tykkään tosi paljon kasveista ja perlagoneista erityisesti. Viimeisin villitys on Epiphyllum-lehtikaktukset.

Liisan kotona kirjoitti...

Enpä ole nähnyt aiemmin moista kiinanruusua. Hienot värit. Mukavaa viikonloppua <3

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille.
Pääkallo"ruukku" on halloweenin karkkirasia.