keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Tyttösten sukkia

Mitä puolen tunnin ruokatauolla ehtiikään, kun pitää päivittää kuulumiset, lukea ajankohtaiset, selata sosiaaliset ja niin, se ruoka. Äkkiä ruoka nassuun, puhelinselaus siinä samalla ja vielä vartti aikaa neulomiseen. Kuulumiset ehtii vaihtamaan neuloessaan.
Vein elokuussa töihin kerän lankaa ja nipun puikkoja, tavoitteena ahkeroida syksyn sukkia bimuille. Kaikesta yritteliäisyydestä huolimatta, valmiiden sukkien määrä ei päätä huimaa, joten sukankudin oli pakko ottaa mukaan myös iltatyöhön, jossa ehdin ennen kurssilaisten saapumista neulomaan hetken aikaa ja samalla mietin tuntisuunnitelman mosaiikkitöiden saloihin. 
Jalat penkillä, ope huilaa nyt!
Valmiina neuloksena kovan ahkeroinnin tuloksena kaksi paria Nallesta kirjavoituja sukkia. Näillä ilahdutin eilen vanhempia bimuja.
 Nuorimman sukat jäivät viittä vaille valmiiksi, kun en enää iltamyöhällä viitsinyt lähteä lankakauppaani pihan perälle. Tämän siitä saa, viitsimättömyyden, kun roudasin kesällä lankani työhuoneeseen. 
Lanka loppui kärkeä vaille valmiista sukasta, eikä mitään muistikuvaa, onko kyseistä lankaa jäljellä tätä enempää.
Sain jälleen uudet "nuottipaperit", bimujen käden ja jalan kuvat joista voin mittailla jokaisen oman koon.
Aloitin eilen lyhyen syysloman, joka mahdollistui iltatöiden syyslomaviikon puitteissa. Päivätyön työajantasaamispäiviä oli vielä säästössä, pakollisten lisäksi, joten irtiotto arjesta on ihan paikallaan. 
Loman aluksi olin kutsunut ystäviä iltaa istumaan PartyLiten merkeissä ja saimmekin hienon katsauksen syksyn uutuuksiin ja lähestyvään jouluun. Lisäkutsut mahdollistaa tavata lisää uusia kasvoja ja pääsen itsekin tutustumaan tuotteisiin eri tavalla, kuin emännöimällä illan.
Kun tytär lähti aikaisin aamulla lastensa kanssa takaisin kotiin, tytöt menivät hoitoon, heitimme matkalaukut leväälleen, viikasimme vaatteet nippuihin ja suuntaamme lyhyelle kotimaanlomalle. Tavoitteena huilata, katsella uusia ideoita, nauttia hyvästä seurasta ja toisesta.
Kaunis syksyinen kukkakimppu on ystävien tuoma

6 kommenttia:

*VEKKI* kirjoitti...

Olet sinä ehtiivä. Ja niin kivoja kaikkia teet.

Sartsa kirjoitti...

Mihinkähän ne nyt on taas suunnistaneet ? Sitä vaan jään tässä miettimään :)

Liisa kirjoitti...

Näppärä sorminen sinä olet:)
Kerkiät vaikka mitä:)..
Mukavaa syssylomaa,teille:)
jk.erittäin kauniit sukat,ja upea kukkakimppu,syys väreihin somistettu;))

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos ihanat!

Liisan kotona kirjoitti...

Sukkia syntyy, kuin sieniä sateella.

TeSa kirjoitti...

Pienten tarpeet pitää puikot kiireisinä.