lauantai 25. tammikuuta 2020

Muhkut lapaset

Oon ollut ihan koukussa näihin virkattuihin lapasiin. Nuorimmainen pyysi nähdessään minun lapaset, että tekisin myös hänelle paksut lapaset. Reilusti muhkut, joten kävin taas omassa lankakaupassani työhuoneella ja valitsin langat, joista saisin ne tehtyä.
Festival Mix on tekokuitulanka. Valikoin toiseksi Novitan Huopasen, joista tein ensinnä lapasen näillä kahdella langalla. Valmis pinta muistutti patakinnasta.
Jos Festivalia olisi ollut enemmän, olisin voinut huovuttaa valmiin lapasen keittiökäyttöön, mutta päädyin purkamaan valmiin työn ja aloitin alusta.
Valitsin ohuemman langan, Dropsin Delightin, jossa on 75 % villaa. Huomattavasti Huopasta ohuempaa. Näillä kahdella langalla tuli kivan eläväinen, pehmeästi meleerattu väri, joista olen alkuvuoden aikana virkkaillut ruokatauoilla kolme paria isoon käsiin sopivia lapasia. Koukku 6.0 mm.
Työkassini pullistelee mennen tullen lankakeriä ja valmiita lapasia. Mukava virkkaustyö katkaisee työpäivän, kädet tekee sitä mistä tykkää.
Nuorin pyysi yhden parin, mutta kuten sanottua, koukutuin tähän malliin, tein kaikki nämä valitut langat loppuun, niin että otin vielä jämäkerän harmaata seiskaa ja pienen nöttösen jotain ohutta mustaa lankaa viimeistä paria varten, saaden nekin mytyt pois laatikoistani.
Kun kaikki on tehty samalla langalla, ei valmiissa työssä ole paljon eroa toiseen pariin. Päätin helpottaa nuorimman kiireisiä päiviä "koodaamalla" pienin merkein mitkä lapaset ovat parit. Ettei ny menis kahta vasemman käden lapasta ottamaan.
Yhteen pariin ompelin jotain luonnonvalkoista leveää nauhaa, joidenka päät jätin tietoisesti rispaantumaan. Nauhan päälle ompelin pienet napit.
Toisen parin merkkasin kanttinauhalla ja napilla. Ensinnä olin virkata lenksit, lapaset olisi saanut jättää roikkumaan naulakkoon, mutta näin jo miten se lenkki jää kiinni ovenkahvoihin ja miten ovi saa käskyä, jos hyppii toisen eteen =D
Sormen suuntaan taiteltu lenkki on huomaamattomampi, kuitenkin näkyvä.
Kolmas pari jäi ilman lisukkeita, kun virkkasin kaikki loput ja vähän enemmän. Harmaassa osuudessa näkyy hyvin pintakuvio.
Nuorimman työkuviot muuttuivat eilen, kun viisi vuotta vakipaikassa muuttui uuden työnantajan myötä liikkuvammaksi. Kohti uutta ja uusia haasteita! Kaikki lapset ovat viimeisen puolen vuoden aikana aloittaneet uuden työn, vanhemmat lapset yksityisyrittäjinä. Vanhempana iloitsee, että nuoret uskaltavat ja löytävät omat polkunsa.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä onkin kivan näköisiä lapasia. Mä luulen,että jonain päivänä virkkaamaan pystyn,mutta voipi olla,että neulomisesta ei tule mitään. Keksin kyllä aikaa myöten mitä käsityötä saan yhdellä kädellä tehtyä.Vammautuneessa kädessä sormet pelaa,mikään muu ei. Oikein kivoja kevättalven päiviä teille sinne. T.Intsu

Saija kirjoitti...

Jo on lämpimän näköiset. Hyvä idea tuo merkitseminen!

Sartsa kirjoitti...

Hyvän näköistä virkkauspintaa. Ja personoidut koristeet.
Yksityisyrittämiseen ryhtyminen on rohkeaa. Hatunnoston arvoinen juttu.

Ulla kirjoitti...

Meilläpäin virkatut lapaset on kintaat. Nahkasessa työrukkasessa ehottomat savotahommissa. Mukavasti oot merkinny nuo!

Liisa kirjoitti...

IHANAT VANTTUUT!
..muuten viimeinen tammikuun viikko alkaa...nopeasti on kk menny:)
Mukavaa viikkoa!

KristiinaS kirjoitti...

Varmasti lämmittävät, lanka tietysti ja oman äidin tekemä on aina lämmin, siinä on sydänkin mukana.
Hyvä on saada nöttösiä pois kuleksimasta;)

Liisan kotona kirjoitti...

Onpa kivat lapaset ja varmasti lämmittää kätösiä. Mukavaa tiistaita <3

Nila kirjoitti...

Mukavan lämpimän näköisiä juuri sellaiset kuin minäkin vetäisisin mielelläni käteen 🤗 tuo merkkaus juttu on tosi kiva. Taidan itse käyttää tarpeentullen samaa kikkaa vaikka se muuten ei tarpeen olisikaan.

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos kommenteistanne.