lauantai 30. tammikuuta 2021

Kainuun kukkalapaset

  Pitkästä aikaa neuloin pyynnöstä. Puhuin työkaverille, että nyt voisin tehdä tilaustöitä, kun ootellaan lupaa aloittaa iltatyöt. Olisi aikaa tehdä myös muille, vaikka oma neulelista on pitkä ja pitenee aina vaan. Ei mennyt kuin muutama tunti, jokin etiäinen se oli, kun päivällä olin ääneen miettinyt  asiaa ja sain ensimmäisen pyynnön. Illan aikana sain vielä toisen ja kolmannenkin tilauksen. Tein lankahankinnat ja aloitin neulomaan kirjoneulelapasia. Itse pidän Kainuun kukkalapasista, joista saa aina niin erilaisen, kun valitsee värit kuvio-ohjeen mukaan, tai kuten minä Novitan Raita-langan mukaan. Toiveena oli harmaa pohjaväri, raidoissa oranssia ja vaaleanpunaista. Valkoisen sai kaupanpäälle.

Rannekkeessa on kierreraita, jonka aloitin oranssin / okran sävyllä. Hyvä topakka väri heti työn alkuun.
Lapasten kämmenselässä on kukkakuvio, kämmenen puolella toistuva palkki. Yksivärinen pohja nostaa kuvion hyvin esille. Olin kahden vaiheilla jos olisin katkaissut valkoisen pois, mutta en kuitenkaan. Lapasten saaja oli oikein tyytyväinen valmiisiin lapasiin näissä väreissä. Niin minäkin.
Kastelin valmiin työn. Näissä kuvissa ei näy kuinka kohoilevat silmukat laskeutuivat kohdilleen. Ranneke on reilun pitkä, peittää hyvin esim.lyhyen paidanhihan jättämän paljaan ihon. Eikä autoa ajaessa haittaa, vaikka takin ranneke nousee kättä pitkin, kun lämmikettä piisaa.
Nämä olivat kolmannet samalla ohjeella. Valmistuivat yhden viikonlopun aikana, päättelyineen. Nyt pitää paneutua seuraaviin tilaustöihin. Hyvää viikonloppua teille kaikille,


2 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Kauniit värit ja malli myös!

TeSa kirjoitti...

Kiitos Saija.