keskiviikko 6. tammikuuta 2021

2021

Uusi vuosi on alkanut tosi verkkaisesti, kun töissä käydään kahden päivän sykleissä ja taas ollaan kotona. Kevyttä opettelua työelämään. Inventaario on aina otsaa kiristävä panta. Siitäkin selvittiin, huh, kun sain apuja muilta osastoilta. Nyt päästään kiinni työn touhuun ja sitä onneksi piisaa. Iltakursseille ilmottautuminen on käynnissä ja näillä näkymin ainakin yksi alkaa, kun rehtorien kokoustamiset kuullaan loppuviikosta. Aika moni on jättänyt ilmoittautumisen viime tippaan, tai jäävät pois kevään tunneilta terveys edellä-ajatuksella. Ymmärrän tämän, kun lukee näitä muuntaumislevinnäisyyksiäkin. Maskipakko tullee jatkumaan, turvavälit pysymään ja oireisina ei saa tulla lähellekkään.

Joululoma oli ihan pään tyhjennystä. Kolme pyjamapäivää ja tästäkin on tulossa sellainen. Pari alennusmyyntireissua, joissa hyödynnettiin hyvät alet ja muka niin tärkeät hankinnat. Loppuvuoden korttiaskartelut huvensi tarvikevarastoja siinä määrin, että hyvällä omallatunnolla olin jo toistamiseen liikkeellä Nannan Paperi & Helmi-liikkeessä. Voi mahdoton sitä mahdollisuuksien määrää! Tein myös hiukan lankahankintaa, mutta harkiten tätäkin.

Langoista saan hyvän aasinsillan sille, millä saa kodin sekaisin ihan hetkessä. Innostu uusista langoistasi! No kyllä syy on niillä marinoiduillakin, joita käyn välillä sipaisemassa ja järjestelen tiiviimmin. Minulla on suunnitteilla muutama neule joita varten selailin mallilehtiäni. No joitakin kirjoja saattoi kulkea mukanani sinne tänne. Mallilehdet ovat suuri heikkouteni ilmestyessään, niin, että jätän kiinnostavat mallit ja ideat näkyviini. No nyt on lehdet taas siirretty omiin ideapinoihinsa, mietitty käytettävät langat ja kaiken tämän, työn ja jääkiakon välissä olen taas innostunut virkkaamaan. Näistä lisää myöhemmin.

 Koska kevät, on ensi kesän siemenkuvastot jo nähtävillä useammalla myyjällä. Tein tässä samalla istunnolla hankintoja Mustilan Puutarhalta, että en jää taas ilman ihanuuksia. Tilasin ensinnä erilaisia kukansiemeniä ja daalian juurakoita. Katsotaan mihin päädyn seuraavaksi. Viime vuosina on pihaan satsattu entistä enemmän ja luulen, että tänä keväänäkään ei ole mitään alan messua tai tapahtumaa, joten pitää messuta kotona ja tehdä hankinnat turvallisesti etäällä muista. Kasvukauden alku on yllättävän lähellä.

Tänään pitäisi innostua purkamaan molemmat joulumaat. Kuusi on viety jo viikonloppuna varastoon odottamaan uutta joulua. Vähäseltäähän näitä koristeita asettelin, joten hommaan ei pitäisi kauaa aikaa kulua. Haluan jotain uutta "vanhaa" tilalle. Ehkä löydän idean kaappeja penkoessani. Kaappeja on pengottu muutenkin ennen töiden alkua. Miäs tyhjensi ja pesi molemmat pakastimet, kun ulkona pakastaa, ei tarvi lähteä kuljettamaan ruokia kellarin viileyteen asti. Minä taas toisaalla tyhjensin jääkaappia ja tein ruokaa moneksi päiväksi ja täytettiin pakasteen hyllyjäkin. 

Päivityksen kuvat otin uudenvuoden yönä, jolloin kuunneltiin kaukaista rakettien pauketta ja seurattiin jääkiakkoa aamun pikkutunneille asti.



5 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Äipällä oli aikanaan kioski ja sitä inventoimista muistan tehneeni eräänäkin vuonna yön tunteina.
Meiän orkesteri on kansalaisopiston piirissä, mitä ei kaikki ihan miellä, kun sillä ei välttämättä ole sen kanssa juurikaan tekemistä. Kapun palkka kuitenkin tulee sieltä. Nyt pitäis kaikkien ilmottautua, niin arvaa onko ilmottautunu, no ei oo kun murto-osa ja kohta varmaan tulee ilmotus, että "kurssi" ei ala ja joutuu hätyyttämään laiskimmat ilmottautujat nettiin. Toinen orkesteri on jo aikaa sitten irrottautunu opiston piiristä ja maksaa kulunsa itse.
Ja kuusi..en kertakaikkiaan henno luopua siitä! Se on vielä täysin fresh!

TeSa kirjoitti...

Kursseille patistaminen ei ole kivaa, mutta minäkin teen sitä. Huomiselle suunnitelluksi alkava kurssi on siirretty, uutta pvm ootellaan.

Saija kirjoitti...

Tosi paljon harmittaa nuo kurssien peruutukset! Jospa ensi syksynä pääsisi normaaliin rytmiin. Kesällä varmaan on jotain ja joskohan niille uskaltaisi osallistua.

Nila kirjoitti...

Vai on jo tilauksia tehty. Minä olen hidas siemen asioissa. Käsitöitä on täällä myös tehty mutta lankoja riittää. Yhden kuusen minäkin jo poistin yläkerrasta mutta alhaalla on vielä, ehkä loppuviikosta tai sitten ei 🤗😁

TeSa kirjoitti...

Pitää olla maltillinen uusien siementilausten kanssa, kun niitä purkkeja ja purtiloita on pian kämppä täynnä!